Geen winnaar bij doelpuntrijk oefenduel

23 december 2022

FC Utrecht en ADO Den Haag in balans in Bingoal Stadion: 4-4.

FC Utrecht heeft in een vriendschappelijke wedstrijd gelijkgespeeld tegen ADO Den Haag. In het Bingoal Stadion in Den Haag werd het 4-4. Sean Klaiber, Moussa Sylla, Can Bozdogan en Daishawn Redan scoorden namens de Utrechters, die eerder vandaag (vrijdag) in Utrecht ook al sparden met FC Groningen.

In een tijdsbestek van dertig speelminuten zet FC Utrecht de oefenpartij tegen ADO Den Haag volledig op z’n kop. Kijken de Domstedelingen in de Residentie na dertig minuten nog tegen een 1-0 achterstand aan, na een uur speeltijd is het 2-4 voor de Utrechters. 

Fraaie goals van Klaiber en Sylla
Sean Klaiber zorgt met een uitgekiende schuiver voor de 1-1 in het Bingoal Stadion, waar het nagenoeg de hele wedstrijd hoost en zelfs zo donker wordt, dat gaandeweg de eerste helft de lichtmasten worden aangezet - en dat rond de klok van twee ‘s middags. Moussa Sylla bezorgt met een atletische poging de rood-witten een voorsprong: 1-2. Xander Severina bepaalt de ruststand op 2-2.

Bozdogan en Redan trefzeker
De tweede helft is amper vijf minuten bezig, of FC Utrecht komt voor het de tweede keer deze middag op voorsprong. Can Bozdogan produceert iets dat het midden houdt tussen een schot en een voorzet. Hoe dan ook: de bal gaat aan alles en iedereen voorbij, ook aan ADO Den Haag-goalie Luuk Koopmans, en vliegt bij de tweede paal tegen de touwen: 2-3. Als niet veel later Daishawn Redan profiteert van de tijd en ruimte die hem wordt geboden en met een bekeken schuiver voor de 2-4 zorgt, is de kentering compleet en lijkt de Utrechtse formatie af te stevenen op een zege. 

ADO Den Haag toont veerkracht
Maar ADO Den Haag toont veerkracht en komt na een kopbal van invaller Daryl Werker terug tot 3-4, halverwege de tweede helft. Een klein kwartier voor tijd leidt een uitglijder van Mark van der Maarel de achtste en laatste treffer van de oefenpot in. De captain van de Utrechters glijdt op het doorweekte veld weg, invaller Nick Broekhuizen reageert daar attent op en passeert Calvin Raatsie: 4-4. 

Feyenoord-thuis op zondag 8 januari
Voor FC Utrecht begint de tweede helft van de Eredivisie op zondag 8 januari. Die dag komt Feyenoord op bezoek in Stadion Galgenwaard. Enkele dagen later staat de bekeruitpartij tegen Blauw Geel ‘38 op de rol. 

ADO Den Haag - FC Utrecht 4-4 (2-2)
13. Max de Waal 1-0
30. Sean Klaiber 1-1
34. Moussa Sylla 1-2
38. Xander Severina 2-2
49. Can Bozdogan 2-3
59. Daishawn Redan 2-4
68. Daryl Werker 3-4
77. Nick Broekhuizen 4-4

Gele kaarten: geen.

Toeschouwers: 0.

Opstelling ADO Den Haag:
Luuk Koopmans; Tyrese Asante (46. Guillem Rodriguez), Denzel Hall (46. Daryl Werker), Amir Absalem (63. Boy Kemper), Finn van Breemen (46. Dirk Carlson); Dhoraso Klas (46. Gregor Breinburg), Max de Waal (46. Titouan Thomas), Amar Catic (70. Gylermo Siereveld); Xander Severina (46. Jordy Wehrmann), Mario Bilate (70. Nick Broekhuizen), Malik Sellouki (46. Rafael Struick). 

Opstelling FC Utrecht: 
Calvin Raatsie; Sean Klaiber, Mark van der Maarel, Rocco Robert Shein, Djevencio van der Kust; Can Bozdogan, Luuk Brouwers, Amin Younes (74. Reda Akmum); Moussa Sylla (78. Gio-Renys Felicia), Daishawn Redan, Naoki Maeda.