FC Utrecht verliest van Servette FC in Campoamor

17 december 2022

Domstedelingen niet langs Zwitsers in Spanje: 0-1

FC Utrecht heeft het trainingskamp in het Spaanse Campoamor afgesloten met een nederlaag tegen het Zwitserse Servette FC. Een eigen doelpunt in de eerste helft van de wedstrijd resulteerde in de enige goal van de middag: 0-1.

Jens Toornstra geeft halverwege de tweede helft een splijtende pass op Hidde ter Avest. De rechtsback twijfelt vervolgens niet en pakt die voorzet van Toornstra op de pantoffel. Zijn schot verdwijnt voorlangs het Zwiterse doel. Het lukt FC Utrecht, dat in de tweede helft veruit de bovenliggende partij is, niet om te scoren in Spanje.

Moeizame eerste helft
Een moeizaam eerste bedrijf op het lastige bespeelbare veld van het Real Club de Golf Campoamor Resort in Alicante voor FC Utrecht. Beide ploegen weten het doelmannen Jérémy Frick en Vasilis Barkas niet tot nauwelijks lastig te maken. Een hoekschop van oud Roda JC Kerkrade-speler Patrick Pflücke valt vervolgens via het been van Sander van de Streek tegen de touwen, 0-1.

Tweede helft beter
Na rust tapt FC Utrecht uit een ander vaatje. Na een behoorlijk aantal wijzigingen komen de Utrechters goed voor de dag in het tweede bedrijf. Derensili Sanches Fernandes stuit op aangeven van Van de Streek op de Zwitserse goalie en dreigende vrije trappen vanaf de zijkanten zorgen voor gevaar. Ook Hidde ter Avest en Toornstra halen van afstand nog maar eens de trekker over, maar die schoten kan de doelman van Servette FC eenvoudig verwerken.

Vrijdag tegen FC Groningen
Aanstaande vrijdag staat de volgende oefenpot gepland voor FC Utrecht. Dan komt FC Groningen op bezoek op Sportcomplex Zoudenbalch. Om 13.00 uur wordt er die dag afgetrapt aan de Koningsweg, waarna supporters aansluitend de FC Utrecht Kerstmarkt kunnen bezoeken in Stadion Galgenwaard. Seizoenkaarthouders hebben gratis toegang tot de wedstrijd maar dienen vooraf online een toegangskaart te claimen voor de wedstrijd. Voor de FC Utrecht Kerstmarkt kan je HIER je vrijkaartjes bestellen.

FC Utrecht – Servette FC 0-1 (0-1)
28. Eigen doelpunt, 0-1