FC Utrecht O18 stelt met vijfklapper promotie veilig

06 december 2022

In navolging van FC Utrecht O14 en O16 zet ook het O18-team de stap naar de hoogste divisie.

Op even spectaculaire als overtuigende wijze stelde FC Utrecht O18 afgelopen zaterdag promotie naar de hoogste divisie veilig. In Maassluis won het team van trainer/coach Kevin van Veen met liefst 5-0 van directe concurrent Sparta Rotterdam O18.

De talenten van FC Utrecht waren er alles aan gelegen in Maassluis de competitie te beslissen en dat was aan alles te merken. FC Utrecht O18 stond vanaf de eerste seconde van de wedstrijd op scherp en heerste op alle fronten. Een zeer gedreven Rafik El Arguioui, een messcherpe Jesse van de Haar, Sil van der Wegen en Nordin Bukala die het middenveld controleerden en een verdediging die heel geconcentreerd werkte onder leiding van Wessel Kooy.

Van de Haar, topscorer van FC Utrecht O18 én van de competitie, deed van zich spreken door drie doelpunten te maken in de kraker in Zuid-Holland; zijn dertiende, veertiende en vijftiende competitietreffer van dit seizoen. FC Utrecht O18 maakte er in het uitduel met de Spangenaren in totaal vijf en dat bracht het totaal van deze eerste competitiehelft op 45. Nog één wedstrijd resteert om dat indrukwekkende aantal nog verder op te krikken: volgende week zaterdag komt sc Heerenveen O18 op bezoek in Utrecht.

Hoe het duel met de Friezen ook verloopt: FC Utrecht O18 promoveert als kampioen van Divisie 2 naar Divisie 1 en mag zich dus na de winterstop meten met de beste O18-teams van Nederland.