'Zondag Mannendag', ook op zaterdag!

16 augustus 2022

De tegel van... De familie Van der Heijden.

Je hebt ze ongetwijfeld gezien: de tegels in de Grâchmuur in Stadion Galgenwaard. Ook dit seizoen lichten we in deze rubriek op FCUtrecht.nl telkens één van die door supporters geplaatste tegels uit. Want: elke tegel heeft zijn eigen verhaal.

Het seizoen 2022/2023 beginnen we met een échte familietegel. De uit Amersfoort afkomstige familie Van der Heijden, bestaande uit onder anderen broers Jeroen en Sander en vader René, bezitten al vanaf de jaargang 2010/2011 vaste plekken op Vak O. Toch was dit niet het vak waar Jeroen en Sander ooit hun eerste wedstrijd van FC Utrecht zagen.

Dat was ruim twaalf jaar geleden, toen vader René zijn beide zoons meenam voor drie Europese wedstrijden in Stadion Galgenwaard. “Mijn vader had per ongeluk kaarten besteld voor Vak M in plaats van Vak N. Tijdens die Europese avonden tegen Steaua Boekarest, Napoli en Liverpool keken we dus de wedstrijden in een kolkende Galgenwaard vanaf de Bunnikside. In de winter van dat seizoen hebben we een seizoenkaart besteld voor Vak O, zodat die verwarring nooit meer zou plaatsvinden”, vertelt oudste zoon Jeroen.

“Jeroen en Sander waren toen elf en negen jaar en op de Bunnikside werd er destijds echt geweldig mee omgegaan”, licht vader René toe. “Iedereen moest even aan de kant en ze mochten allebei helemaal vooraan staan op de sfeertribune. Dat was prachtig om te zien.”

Na zoveel jaren op de Zuidtribune besloten de twee broers dat het tijd was voor een vereeuwiging langs de Grâchmuur: “Jeroen en ik dachten dat het wel mooi zou zijn als we een tegel zouden bestellen voor onze vader zijn verjaardag. Zo’n tegel is natuurlijk iets blijvends en we hebben er ook thuis eentje onder de televisie staan. Dus die staat altijd in het zicht”, lacht Sander. “Samen met Jeroen bezoek ik ook heel veel uitwedstrijden, maar op zondag met z’n drietjes naar de Galgenwaard blijft toch het mooist!”