Verdienstelijk resultaat voor beloftenploeg

29 augustus 2022

Jong FC Utrecht pakt punt tegen Willem II: 0-0.

Jong FC Utrecht heeft een punt overgehouden aan het thuisduel met Willem II. De ploeg van Hoofdtrainer Darije Kalezic speelde met 0-0 gelijk tegen promotiekandidaat Willem II.

Hij ontsnapt aan de aandacht van de Willem II-defensie, gaat af op keeper Kostas Lamprou en rondt knap af. En toch kan Eliano Reijnders niet juichen tijdens zijn debuut voor Jong FC Utrecht. Zijn treffer wordt namelijk afgekeurd: buitenspel. 

Loeren op de counter
Gescoord wordt er niet in Stadion Galgenwaard, waar Jong FC Utrecht een prima pot op de mat legt tegen promotiekandidaat Willem II. De Tilburgers zetten de Utrechters in het begin van de partij flink onder druk, en daarmee weten de talenten uit de Domstad wel raad. Ze houden de Tricolores doorgaans op veilige afstand van het doel, ondertussen zelf loerend op een counteraanval.

Booth raakt de paal
Via Taylor Booth is het nog voor de break bijna raak. De Amerikaan rukt op over de rechterflank en schiet: paal. Via het aluminium komt de bal voor de voeten van Albert Lottin. De Fransman schiet op zijn 21ste verjaardag hard, maar niet gericht genoeg. 

Schot van Crowley op de lat
In de slotfase van de match voert Willem II de druk op Jong FC Utrecht’s achterhoede weer wat verder op. De grootste kans die uit die aanvalsdrift voortkomt, is voor Daniel Crowley. De Engelsman poeiert de bal op de lat. 

Van de nul af
Dankzij het verdienstelijke resultaat tegen Willem II is Jong FC Utrecht van de nul af in de Keuken Kampioen Divisie. Met het eerste punt van deze jaargang op zak reist de equipe van Kalezic vrijdag af naar Venlo. Dan staat een uitpartij tegen VVV op de rol. 

Jong FC Utrecht - Willem II 0-0 (0-0)

Gele kaarten: Gio-Renys Felicia (Jong FC Utrecht), Lucas Woudenberg, Thibaut Lesquoy, Wessel Dammers (Willem II).

Toeschouwers: 1.016.

Scheidsrechter: Martin Pérez.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Fabian de Keijzer; Joshua Rawlins (63. Julliani Eersteling), Rick Meissen, Ruben Kluivert, Christopher Mamengi (81. Yannick Leliendal); Rocco Robert Shein, Albert Lottin (73. Gio-Renys Felicia), Taylor Booth (63. Yuya Ikeshita); Eliano Reijnders, Derensili Sanches Fernandes, Arthur Zagre (46. Jozhua Vertrouwd).

Opstelling Willem II: 
Kostas Lamprou; Leeroy Owusu, Erik Schouten, Wessel Dammers, Lucas Woudenberg (80. Thibaut Lesquoy); Jesse Bosch, Pol Llonch, Michael de Leeuw; Max Svensson (80. Elton Kabangu), Jeremy Bokila (46. Nick Doodeman), Daniel Crowley.