Tim Gilissen aan de slag als Technisch Manager

18 augustus 2022

Ex-prof (40) versterkt technisch kader van FC Utrecht per direct.

Tim Gilissen gaat bij FC Utrecht aan de slag als Technisch Manager. De 40-jarige ex-prof begint per direct in die rol in Utrecht, waar hij een contract voor drie seizoenen heeft getekend. Met de komst van Gilissen verandert de structuur op het gebied van technische zaken bij de Eredivisionist uit de Domstad.

Gilissen wordt als Technisch Manager verantwoordelijk voor het ontwikkelen en vormgeven van het technisch proces rondom Jong FC Utrecht en de Academie. De in Enschede geboren oud-speler van Heracles Almelo, Go Ahead Eagles en NAC Breda brengt naast de nodige voetbalervaring ook organisatorische knowhow met zich mee. Gilissen was bij NAC Breda actief als Manager Jeugdopleiding en bekleedde bij Heracles Almelo de functie van Technisch Directeur.

“We zijn verheugd over de komst van Tim Gilissen naar FC Utrecht”, zegt Technisch Directeur Jordy Zuidam. “Sinds enige tijd leefde de wens om de structuur op het vlak van de voetbaltechnische zaken te veranderen, om zodoende meer focus op de diverse onderdelen aan te kunnen brengen, passend bij het beleid van de organisatie. We hebben uitgebreid de tijd genomen om gesprekken te voeren met Tim. Tijdens die gesprekken raakte Tim overtuigd van de club en deze rol, en wij van zijn kwaliteiten. Met de komst van Tim maken we een belangrijke stap in het verder professionaliseren van de voetbaltechnische kant.”

“De ervaring en kennis die ik de voorbije jaren heb opgedaan in Breda en Almelo kan ik in de praktijk brengen in deze nieuwe en uitdagende functie bij FC Utrecht, die me ook weer uitdaagt mezelf verder te ontwikkelen”, vertelt Gilissen. “FC Utrecht is ambitieus en volop in beweging en ik heb er zin in om vanuit mijn professionaliteit en functie een bijdrage te leveren aan die ontwikkeling.”