Oud-speler Cor Hildebrand overleden

17 augustus 2022

FC Utrecht-rechtsback van weleer op 70-jarige leeftijd overleden.

FC Utrecht heeft met grote verslagenheid kennis genomen van het overlijden van Cor Hildebrand. De oud-speler van de Utrechtse FC is afgelopen dinsdag na een ziekbed van een half jaar op 70-jarige leeftijd in Utrecht overleden.

Het allereerste FC Utrecht-elftal dat een Eredivisiewedstrijd speelde: Cor Hildebrand maakte er op woensdag 19 augustus 1970 deel van uit. Samen met onder anderen Co Adriaanse, John Steen Olsen, Marco Cabo en Jan Groenendijk stond hij die dag aan de aftrap in De Kuip. Met het spelen op het hoogste niveau had de verdediger op dat moment al ervaring; voordat hij het rood-witte shirt van FC Utrecht aantrok, kwam de geboren Utrechter uit voor stadsgenoot DOS.

Hildebrand combineerde het spelen voor FC Utrecht met een voltijds baan als postbode en wist als geen ander wat de supporters van FC Utrecht van de spelers wilden zien: passie, strijdlust, energie. Met zijn excentrieke bos krullen was Hildebrand voor iedereen op de tribunes eenvoudig te herkennen. En ook vanwege zijn speelstijl: voor de duvel niet bang. Een duel ging de buiten de witte krijtlijnen zo bescheiden Hildebrand dan ook nooit uit de weg. En als het even kon, rukte hij op om als rechtsback ook in aanvallend opzicht zijn steentje bij te dragen. Om roem, glorie en financieel gewin was het Hildebrand nooit te doen. Spelen voor zijn club in zijn stad, daar ging het hem om. Hij stond klaar voor zijn naasten – en dus ook voor zijn teamgenoten. Op Hildebrand kon je bouwen.

De op 13 september 1951 in Utrecht geboren Hildebrand maakte enkele weken na zijn FC Utrecht-debuut zijn eerste doelpunt als speler van de FC. Dat was op 6 september 1970, in een uitduel met NEC. Hildebrand droeg op 23 september 1978 voor het laatst het shirt van FC Utrecht. Hij kwam in totaal 181 keer in actie voor de ploeg uit de Domstad: 171 keer in de Eredivisie, 10 maal in het bekertoernooi. Hildebrand maakte als speler van FC Utrecht 11 doelpunten.

FC Utrecht wenst de nabestaanden van Cor Hildebrand veel sterkte toe bij dit verlies.