Jong FC Utrecht vist achter het net in Dordrecht

19 augustus 2022

Utrechts talententeam verzuimt zichzelf te belonen tegen FC Dordrecht: 2-1.

Jong FC Utrecht leed vanavond (vrijdag) een ongelukkige nederlaag in Dordrecht. Het talententeam uit de Domstad verdiende tenminste een punt in het Matchoholic Stadion, maar moest zonder buit de terugreis naar Utrecht maken: 2-1.

Een mooie dribbel, een kansrijke positie. En dan het schot van Derensili Sanches Fernandes: in het zijnet. Een paar minuten later, eveneens in de slotfase van de wedstrijd: Yuya Ikeshita die een poging waagt. Zijn schot wordt, in een overvol strafschopgebied, weggekopt door één van de FC Dordrecht-verdedigers. Een volgend moment, terwijl de seconden wegtikken aan de Krommedijk: Lynden Edhart die het probeert. Ook zijn inzet wordt gekraakt door de Zuid-Hollanders, die in de slotminuut met kunst- en vliegwerk ook nog weten te voorkomen dat Dion Versluis tot scoren komt. 

Versluis al snel trefzeker
Zo kan het dat Jong FC Utrecht puntloos het Matchoholic Stadion verlaat, in een wedstrijd waarin het team van Hoofdtrainer Darije Kalezic tenminste één punt verdient. Een partij bovendien waaraan de Utrechters voortreffelijk beginnen. Versluis, voor het eerst in de basis in een wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie, laat het net al na 78 tellen bollen. De aanvaller wordt aangespeeld door Mees Rijks en haalt vervolgens gedecideerd uit. Met een hard, geplaatst en dus onhoudbaar schot zet hij Jong FC Utrecht op voorsprong, nota bene bij de club waarvoor hij in het verleden in de jeugdopleiding speelt: 0-1.

El Azzouzi en Longo doen Utrechtse beloftenploeg pijn
De vreugde na het eerste doelpunt van de Utrechtse beloftenploeg van dit seizoen is van korte duur. Amper vijf minuten later staat het alweer gelijk in Dordrecht. Vanuit een hoekschop komt de bal bij de tweede paal, waar Anouar El Azzouzi van dichtbij inkopt: 1-1. Jong FC Utrecht is daarna twee keer gevaarlijk via Dylan Timber en is enkele centimeters verwijderd van een tweede voorsprong, als Rocco Robert Shein de bal snoeihard op de paal schiet. Toch zijn het de Zuid-Hollanders die nog voor de break een tweede keer trefzeker zijn. Samuele Longo zorgt voor de 2-1 en straft daarmee balverlies in de opbouw van Jong FC Utrecht maximaal af.

Volop kansen, geen geluk
Na dat doelpunt van Longo, en voor het slotoffensief waarin er kansen komen voor Sanches Fernandes, Ikeshita, Edhart en Versluis, is Jong FC Utrecht nog herhaaldelijk gevaarlijk. Zo zetten Gio-Renys Felicia en Sanches Fernandes keeper Liam Bossin aan het werk met schoten; en daarop heeft de Belgische sluitpost in Dordtse dienst ook een antwoord. De goalie staat ook zijn mannetje als Joshua Rawlins het met een snoeihard diagonaal schot probeert. Jong FC Utrecht, kortom, doet wat het kan; maar heeft tijdens de derde speelronde van het seizoen simpelweg niet dat kleine beetje geluk dat het zo goed kan gebruiken.

Willem II-thuis, daarna VVV-Venlo-uit
Willem II-thuis is de volgende pot die voor Jong FC Utrecht op het programma staat. De Tilburgers komen op maandag 29 augustus op bezoek in Stadion Galgenwaard. Later die week, op vrijdag 2 september, speelt het Utrechtse beloftenteam in Venlo tegen VVV.

FC Dordrecht - Jong FC Utrecht 2-1 (2-1)
2. Dion Versluis 0-1
7. Anouar El Azzouzi 1-1
36. Samuele Longo 2-1

Gele kaarten: Jop van der Avert, Sergio Tremour, Devon Koswal (FC Dordrecht), Christopher Mamengi (Jong FC Utrecht).

Toeschouwers: 1.545.

Scheidsrechter: Robin Vereijken.

Opstelling FC Dordrecht:
Liam Bossin; Mauro Savastano (31. Devon Koswal), Anouar El Azzouzi, Toine van Huizen, Jop van der Avert, Elso Brito; Benjamin Reemst (70. Sergio Tremour), Jari Schuurman, Boubakar Camara (80. Bartek Smolarczyk); Mathis Suray, Samuele Longo (80. Pepijn Doesburg). 

Opstelling Jong FC Utrecht:
Calvin Raatsie; Joshua Rawlins, Dylan Timber (78. Julliani Eersteling), Christopher Mamengi (69. Kjeld van den Hoek), Yannick Leliendal (78. Jozhua Vertrouwd); Rocco Robert Shein (64. Yuya Ikeshita), Albert Lottin, Mees Rijks (64. Lynden Edhart); Gio-Renys Felicia, Dion Versluis, Derensili Sanches Fernandes.