Jong FC Utrecht met zeven debutanten onderuit in Oss

05 augustus 2022

Beloftenploeg verliest tijdens eerste speelronde van nieuwe seizoen met 3-0 van TOP.

Jong FC Utrecht is met een nederlaag aan het Keuken Kampioen Divisie-seizoen begonnen. De Utrechters, waarvoor zeven spelers hun debuut maakten, gingen vanavond (vrijdag) met 3-0 onderuit tegen TOP Oss.

Het Utrechtse doelpunt hangt als het ware in de lucht. Jong FC Utrecht is in het slotkwartier van de openingsmatch van het nieuwe seizoen de bovenliggende partij en aast op een aansluitingstreffer. Maar na een uitbraak van TOP Oss gaat de bal dan op de stip. En is het Justin Mathieu die vanaf elf meter, zes minuten voor tijd, aan alle Utrechtse hoop op tenminste één punt in het Frans Heesen Stadion, een einde maakt: 3-0.

Goede hoek
Diezelfde Mathieu is in de slotfase van de eerste helft ook al trefzeker vanaf de penaltystip. Ook dan gaat keeper Calvin Raatsie de goede hoek in, maar net als in het tweede deel van de wedstrijd is de strafschop van Mathieu zodanig afgemeten genomen, dat er voor de Utrechtse sluitpost geen redden aan is (2-0).

Zeven Jong FC Utrecht-debutanten
Doelman Raatsie is één van de zeven spelers die in Noord-Brabant zijn eerste Jong FC Utrecht-speelminuten maakt. Naast Raatsie tikken ook de basisspelers Joshua Rawlins, Yannick Leliendal, Gibson Yah en Gio-Renys Felicia die mijlpaal aan. En als invaller, in de tweede helft, doen ook Lynden Edhart en Dion Versluis dat. 

Kansen voor de Utrechters
Kansen zijn er op het Osse kunstgras voor Jong FC Utrecht de nodige. Vanuit een hoekschop is Rick Meissen met een kopbal gevaarlijk en keeper Norbert Alblas van TOP Oss moet aan de bak na schoten van Derensili Sanches Fernandes en debutant Felicia. Na de break probeert ook Leliendal het, maar zijn schot is ook een prooi voor Alblas, die pogingen van Yah en Sanches Fernandes over zijn doel ziet gaan en een kansrijk schot van Edhart gekraakt ziet worden. 

Geflatteerd
TOP Oss, en daarin zit hem in dit onderonsje tussen de Utrechters en de Brabanders ook de crux, gaat zuiniger met de mogelijkheden om. Bij de eerste de beste gelegenheid is het al raak. Na tien minuten schiet Jearl Margaritha vanuit de draai de bal binnen (1-0). Aan het einde van de rit heeft Jong FC Utrecht meer schoten op de teller staan dan de Ossenaren en hebben beide teams even vaak elkaars doel onder vuur genomen, maar staat er een ruime score op het bord. Geflatteerd, zoals dat dan heet: 3-0.

Volgende pot: Heracles Almelo-thuis
De volgende wedstrijd van Jong FC Utrecht is op maandag 15 augustus. Die dag komt Heracles Almelo op bezoek in Stadion Galgenwaard. De kaartverkoop voor het duel met de Heraclieden, die tijdens de eerste speeldag met 4-0 wonnen van ADO Den Haag, is inmiddels in volle gang. Tickets zijn ONLINE verkrijgbaar en in de FC Utrecht Fanshop. 

TOP Oss - Jong FC Utrecht 3-0 (2-0)
11. Jearl Margaritha 1-0
38. Justin Mathieu (strafschop) 2-0
84. Justin Mathieu (strafschop) 3-0

Gele kaarten: Jearl Margaritha, Rick Dekker (TOP Oss), Dylan Timber (Jong FC Utrecht).

Toeschouwers: 1.000.

Scheidsrechter: Jesse Rozendal.

Opstelling TOP Oss:
Norbert Alblas; Trevor David, Milan Hilderink, Roshon van Eijma, Dean van der Sluys (78. Nicolas Abdat); Rick Dekker, Justin Mathieu (86. Joshua Sanches), Rick Stuy van den Herik; Joep van der Sluijs (65. Richie Musaba), Delano Ladan, Jearl Margaritha.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Calvin Raatsie; Joshua Rawlins (59. Julliani Eersteling), Rick Meissen, Dylan Timber (59. Christopher Mamengi), Yannick Leliendal; Gibson Yah (69. Lynden Edhart), Yuya Ikeshita, Oussama Alou (82. Dion Versluis); Gio-Renys Felicia, Mees Rijks, Derensili Sanches Fernandes.