Jong FC Utrecht in Stadion Galgenwaard tegen Heracles Almelo

15 augustus 2022

Utrechtse beloftenploeg speelt vanavond (maandag) eerste thuiswedstrijd van nieuwe Keuken Kampioen Divisie-jaargang.

Jong FC Utrecht staat vanavond in Stadion Galgenwaard tegenover Heracles Almelo. De Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd begint aan het Herculesplein om 20.00 uur.

Jong FC Utrecht liep tijdens de eerste speeldag van de nieuwe jaargang tegen een nederlaag aan in Oss tegen TOP. Zeven spelers maakten op het Brabantse kunstgras hun officiële debuut voor de Utrechtse beloftenploeg: Calvin Raatsie, Joshua Rawlins, Yannick Leliendal, Gibson Yah, Gio-Renys Felicia, Lynden Edhart en Dion Versluis. Hun inbreng ten spijt wordt het 3-0 voor de Ossenaren.

Na zeventien jaar terug op het tweede niveau
Eén van de ploegen in de Keuken Kampioen Divisie die dit seizoen mikt op promotie: Heracles Almelo. Na zeventien jaar onafgebroken in de Eredivisie te zijn uitgekomen viel voor de ploeg uit Overijssel afgelopen jaargang tijdens de laatste speelronde het doek. Degradatie, een scenario waarmee enkele speeldagen voor het einde van het seizoen niemand – zeker niet in Almelo, maar ook niet in de rest van Nederland – rekening mee had gehouden, was werkelijkheid geworden. De race om promotie terug naar het hoogste niveau is door de zwart-witten alvast ijzersterk ingezet: met 4-0 werd ADO Den Haag voor de Heraclieden weggeblazen tijdens de eerste speeldag van de jaargang 2022/2023.

Weerzien met oude bekenden
Jong FC Utrecht – Heracles Almelo, dat is ook: een weerzien met diverse oude bekenden. Wat te denken van Justin Hoogma, die nu voor de Almeloërs uitkomt maar ook 48 keer in actie kwam voor het eerste elftal van FC Utrecht. En ook: Sylian Mokono, een verdediger uit de opleiding van FC Utrecht die drie keer in de hoofdmacht speelde en met Jong FC Utrecht 65 maal in de Keuken Kampioen Divisie uitkwam. Nog een bekend gezicht: Héritier Deyonge. De Belg speelde enkele seizoenen geleden, toen hij werd gehuurd van Olympique Lyon, acht matchen met de Utrechtse beloftenequipe. En ook voor Marko Vejinovic is Utrecht bekend voetbalterrein. De middenvelder, met zijn 32 jaar een echte routinier inmiddels, speelde in 2005/2006 voor het Onder 17-team van FC Utrecht.

Felicia bovenaan in klassementen tackles en voorzetten
De spelers van Jong FC Utrecht maakten tijdens de eerste speelronde van dit seizoen gezamenlijk 23 tackles, waarvan er 19 slaagden. Geen enkel team in de Keuken Kampioen Divisie noteerde meer succesvolle tackles tijdens de openingsspeeldag. Van die tackles werden er 6 ingezet door Jong FC Utrecht-debutant Gio-Renys Felicia, die ook nog eens 14 voorzetten gaf. Geen enkele speler zette meer tackles in en gaf meer voorzetten dan Felicia tijdens speeldag 1, terwijl ook slechts drie spelers meer duels wonnen dan Felicia: 12.

Tickets online en vanaf 19.00 uur ook in Fanshop verkrijgbaar
Tickets voor het duel met Heracles Almelo zijn ONLINE verkrijgbaar en vanavond (maandag) vanaf 19.00 uur ook te koop in de Fanshop. Gouden Seizoenkaarthouders kunnen HIER een gratis ticket bestellen voor de wedstrijd van vanavond. Dat ticket, en niet hun Seizoenkaartpasje, is een geldig entreebewijs voor het duel met de Heraclieden.

Live op ESPN, ook verslag via Twitter en Instagram Stories
Niet van de partij vanavond in Stadion Galgenwaard? Op ESPN 2 wordt Jong FC Utrecht – Heracles Almelo live uitgezonden. Bovendien doet FC Utrecht via Twitter en Instagram Stories verslag van de Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd.