Fraser: 'Deze wedstrijden moeten we winnen'

12 augustus 2022

Hoofdtrainer Henk Fraser over het thuisduel met SC Cambuur.

FC Utrecht neemt het morgen (zaterdag) op tegen SC Cambuur. Voor Henk Fraser is die wedstrijd een bijzondere. Het is zijn eerste officiĆ«le thuisduel in Stadion Galgenwaard als Hoofdtrainer van FC Utrecht. In het FC Utrecht Topsportcentrum blikken we vooruit op dat duel met Fraser zelf.

"Je weet hoe Henk de Jong wilt spelen", reageert Hoofdtrainer Henk Fraser op de vraag wat zijn ploeg kan verwachten van SC Cambuur. "Ik verwacht niet dat zij zich gaan ingraven. Dit zijn tegenstanders waar we aan de bal beter moeten zijn dan in de wedstrijd tegen RKC Waalwijk. Daar was het wat te langzaam in zijn totaliteit. Ik verwacht dat er daarvoor nu wat meer ruimte zal zijn."


Fraser heeft een duidelijk beeld met welke gedachten zijn spelers het veld in moeten gaan. "Cambuur is een goede tegenstander en als je kijkt naar de kansen die ze hebben gehad, kunnen wij hun niet onderschatten. Maar ook nu zeg ik weer dat wij wel de mindset moeten hebben dat wij deze wedstrijden moeten winnen. Dat is een bepaalde druk."


Bekijk hieronder de volledige voorbeschouwing.