FC Utrecht verliest van Ajax

28 augustus 2022

Ploeg van Hoofdtrainer Henk Fraser in Stadion Galgenwaard onderuit: 0-2.

FC Utrecht slikte vanmiddag (zondag) een nederlaag op eigen veld. In Stadion Galgenwaard verloor het team van Hoofdtrainer Henk Fraser met 0-2 van Ajax.

Het is een poging vanuit een lastige hoek; maar Bas Dost probeert het. Een schot van de spits van FC Utrecht, halverwege de eerste helft, is een prooi voor Ajax-keeper Remko Pasveer. Het lukt de Utrechters in een door 21.471 toeschouwers bezocht Stadion Galgenwaard maar zelden om in de buurt van het door Pasveer bewaakte doel te komen. 

Berghuis en Brobbey scoren
Vanuit een hoekschop komt Ajax na tien minuten op voorsprong in Utrecht. Steven Berghuis kopt de bal bij de tweede paal binnen: 0-1. Het is voor Berghuis al zijn 102de doelpunt in de Eredivisie, en de eerste die hij met zijn hoofd maakt na een corner. Lang lijkt de goal van Berghuis de enige treffer van de eerste helft te blijven, maar in de blessuretijd komt daar verandering in. Brian Brobbey, die tijdens de vorige editie van FC Utrecht - Ajax twee keer trefzeker is in Stadion Galgenwaard, kopt de bal tegen de touwen: 0-2.

Geen lastige klussen meer voor Pasveer
In de tweede helft gaat FC Utrecht voor de aansluitingstreffer, en daartoe worden onder anderen Taylor Booth en Tasos Douvikas in de ploeg gebracht. Een enkele keer lukt het de Utrechters op te rukken richting het Ajax-doel, maar lastige klussen kan de Utrechtse FC sluitpost Pasveer niet meer bezorgen. 

Toornstra maakt rentree
Eén van de basisspelers van FC Utrecht: Jens Toornstra. De middenvelder maakt in het duel met Ajax zijn rentree in het shirt van de Utrechtse FC, na de voorbije acht seizoenen voor Feyenoord te hebben gespeeld. Aan de wedstrijd tegen de Amsterdammers gaat een indrukwekkende minuut stilte vooraf, ter nagedachtenis aan Cor Hildebrand. De oud-speler van FC Utrecht overleed onlangs op 70-jarige leeftijd. 

Vrijdag naar Sittard, daarna Vitesse-thuis
In de openingspartij van de vijfde speelronde van dit seizoen staat FC Utrecht vrijdag in Limburg tegenover Fortuna Sittard. Daarna staat voor de equipe van Fraser Vitesse-thuis op de rol. De Arnhemmers komen op zondag 11 september op bezoek in Stadion Galgenwaard.

FC Utrecht - Ajax 0-2 (0-2)
10 Steven Berghuis 0-1
45+1 Brian Brobbey 0-2

Gele kaarten: Othmane Boussaid, Bas Dost (FC Utrecht), Devyne Rensch, Jurriën Timber, Dusan Tadic (Ajax).

Toeschouwers: 21.471.

Scheidsrechter: Danny Makkelie.

Opstelling FC Utrecht:
Vasilis Barkas; Hidde ter Avest, Mark van der Maarel (75. Ruben Kluivert), Nick Viergever, Djevencio van der Kust (75. Django Warmerdam); Moussa Sylla, Jens Toornstra, Luuk Brouwers (75. Rocco Robert Shein), Othmane Boussaid (59. Taylor Booth); Bas Dost, Daishawn Redan (66. Tasos Douvikas).

Opstelling Ajax:
Remko Pasveer; Devyne Rensch (38. Jorge Sánchez), Jurriën Timber (82. Lisandro Magallán), Calvin Bassey, Daley Blind (57. Youri Baas); Edson Álvarez, Kenneth Taylor, Dusan Tadic; Steven Berghuis (82. Mohammed Kudus), Brian Brobbey (82. Davy Klaassen), Steven Bergwijn.