FC Utrecht spreekt absolute schande van onacceptabel gedrag

14 augustus 2022

Club spreekt van schandalig gedrag groep aanhangers richting eigen veiligheidspersoneel en de ME na afloop van FC Utrecht – SC Cambuur.

FC Utrecht heeft vol afschuw kennisgenomen van het wangedrag van een aantal aanhangers van de club na afloop van de wedstrijd tegen SC Cambuur. Onder meer op het Westplein werd daar eigen veiligheidspersoneel en de ME in onveiligheid gebracht.

“Een absolute schande, het gedrag van een aantal mensen na afloop van de wedstrijd”, aldus Algemeen Directeur Thijs van Es. “Ik noem het bewust geen supporters, want dit heeft in niets met support of onze club te maken. Veiligheidspersoneel en ME in onveiligheid brengen, terwijl zij er juist zijn om veiligheid voor eenieder in het stadion te waarborgen is echt schandalig.

Deze eerste wedstrijd van het seizoen zou een feest moeten zijn, moeten voelen als thuiskomen. Het voelt nu als een valse start en dan druk ik me nog mild uit. We zijn geschokt en gaan samen optrekken met het Openbaar Ministerie om deze relschoppers, goed te zien op de beelden, hard te straffen.”

De zaak wordt overgedragen aan het Openbaar Ministerie gezien de ernst van de overtredingen en het feit dat het buiten het stadion was. FC Utrecht verleent alle medewerking in deze casus en zal al het beeldmateriaal beschikbaar stellen.