In het kader van het KNVB-bekertoernooi was FC Utrecht O18 gekoppeld aan de oudste club van Nederland, de Koninklijke HFC O18 uit Haarlem. Een "Traditionsverein", zouden onze oosterburen zeggen.

Voor een (team van een) BVO zijn dat wedstrijden die er echt wel om gaan. En net als bij alle andere wedstrijden werd ook de voorbereiding van deze partij serieus genomen. Je hebt immers alles te verliezen, want winnen wordt van je verwacht, nietwaar?

Uiteindelijk leverde dat een vrij eentonige wedstrijd met een 8-1 eindstand op, met doelpunten van Rafik el Arguioui (1x), Sil van der Wegen (1x; assist Mees Akkerman), Elias Bardi (2x; assist Mees Akkerman & Jesse van de Haar), Jesse van de Haar (2x; assist Rafik el Arguiou & James Bartele), Tiago Codinha (1x; assist Rafik el Arguioui) en James Bartele (1x; assist Elias Bardi).

Een goed resultaat in een wedstrijd waarin de thuisploeg, zoals mocht worden verwacht, domineerde en van kiet af aan de bezoekers de duimschroeven aandraaide. Kon. HFC O18 kon over het geheel genomen weinig tegenover de dadendrang van de Utrechters stellen, al wist Reian Wolff in de slotfase toch nog doelman Yaëll Samson te verschalken.

Daar liet zijn ploeg de doelman in de steek want in die fase verslapte de concentratie. Het was ook niet zomaar dat trainer Kevin van Veen na afloop zijn teleurstelling uitsprak over de geïncasseerde tegengoal. "Die had nooit mogen vallen". Dat én het feit dat de eindscore veel hoger had kunnen uitvallen als spelers het overzicht bewaren, waren eigenlijk de enige smetjes op de wedstrijd.

De opstelling:

Yaëll Samson (K), Massien Ghaddari (61. Delano Vos), Wessel Kooy, Per Kloosterboer, Nazjir Held (46. James Bartele), Rafik el Arguioui, Mees Akkerman (46. Bent Driessen), Sil van der Wegen (61. Nordin Bukala), Elias Bardi (61. Yegor Knyazev), Jesse van de Haar, Tiago Codinha.

FC Utrecht O13 Go Ahead O13 6-1
FC Utrecht O14 FC Twente/Heracles O14 9-0
FC Utrecht O15 AFC '34 O15-1 3-0
FC Twente/Heracles O16 FC Utrecht O16 2-4
WV-HEDV O17-1 FC Utrecht O17 0-9
FC Utrecht O18 Koninklijke HFC O18-1 8-1