'Die link maakt het verhaal compleet'

30 augustus 2022

De tegel van... Denise de Graaf en Stephan Roomenburg.

Je hebt ze ongetwijfeld gezien: de tegels in de Grâchmuur in Stadion Galgenwaard. Ook dit seizoen lichten we in deze rubriek op FCUtrecht.nl telkens één van die door supporters geplaatste tegels uit. Want: elke tegel heeft zijn eigen verhaal.

De 32-jarige Denise de Graaf en de 40-jarige Stephan Roomenburg zijn al heel hun leven supporter van FC Utrecht. Decennialang bezoeken Denise en Stephan al wedstrijden van hun cluppie aan het Herculesplein, maar sinds één jaar gaat het koppel ook samen naar Stadion Galgenwaard. FC Utrecht is onder andere van grote invloed geweest op hun liefde voor elkaar.

“We hadden wel vaker contact via social media en dan ging het vooral over FC Utrecht, want we zagen elkaar regelmatig op de tribunes als we een biertje gingen halen”, licht Denise toe. “Op een dag spraken we met elkaar af en vanaf dat moment hebben we onze relatie niet meer losgelaten.” Daarop besloot het koppel een tegel te plaatsen in de Grâchmuur van de Bunnikside, waarin hun beide namen en de tekst ‘voor altijd’ staan gegraveerd, vertelt Stephan: “De tekst die op het tegeltje staat is dan ook symbolisch voor ons tweetjes. Bij ons heerst het gevoel dat we altijd samen zullen zijn en daarnaast zullen we ook altijd verbonden zijn met FC Utrecht, die link maakt het verhaal rondom onze tegel compleet.”

Stephan is al seizoenkaarthouder sinds 1993 en ook bij Denise is het FC Utrecht-DNA er met de paplepel ingegoten. Talloze herinneringen zoals de Johan Cruijff Schaal en gewonnen bekerfinales passeren de revue als Denise en Stephan worden gevraagd naar hun mooiste moment bij FC Utrecht. Toch genieten de twee het meest wanneer ze samen hun cluppie kunnen bezoeken, zoals nu: “Natuurlijk hebben we persoonlijk vóór onze relatie prachtige momenten beleefd bij FC Utrecht, maar dat we nu samen wedstrijden kunnen bezoeken van ons cluppie, daar genieten we momenteel het meest van.”