Davy van den Berg vervolgt loopbaan bij PEC Zwolle

04 augustus 2022

Middenvelder (22) van Jong FC Utrecht stapt per direct over naar Zwollenaren.

Middenvelder Davy van den Berg is door FC Utrecht verkocht aan PEC Zwolle. De 22-jarige voetballer maakt per direct de overstap van de beloftenselectie van de Utrechters naar de hoofdmacht van de Zwollenaren.

Van den Berg maakt in de winterstop van het seizoen 2018/2019 zijn entree bij FC Utrecht. De door PSV opgeleide middenvelder stroomt in de Domstad in de beloftenkern in en speelt door de jaren heen 40 partijen met Jong FC Utrecht in de Keuken Kampioen Divisie. Ook komt Van den Berg één keer in de Eredivisie en twee maal in de TOTO KNVB Beker in actie in het eerste elftal van de Utrechtse FC, die hem in de tweede helft van het seizoen 2021/2022 verhuurt aan Roda JC Kerkrade. In Limburg komt Van den Berg tot zeventien duels in de hoofdmacht.

“Davy heeft in de voorbereiding de kans gekregen zichzelf te laten zien in ons eerste elftal, maar vanwege de grote concurrentie op het middenveld was het perspectief op een basisplaats minimaal”, zegt Technisch Directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht. “Daarop zijn we het gesprek aangegaan met Davy en zijn management, waarop zij aangaven dat Davy graag elders voor een kans wil gaan op speelminuten. PEC Zwolle biedt Davy nu die kans. We zijn met die club tot een passende oplossing gekomen voor wat betreft het nog doorlopende contract van Davy, die wij bedanken voor zijn inzet voor onze club en succes wensen met het vervolg van zijn carrière.”