Beloftenploeg geklopt door Heracles Almelo

15 augustus 2022

Jong FC Utrecht kan in Stadion Galgenwaard niet voor verrassing zorgen: 0-3.

Jong FC Utrecht heeft vanavond (maandag) zijn meerdere moeten erkennen in Heracles Almelo. De Utrechtse beloftenploeg kon tegen de Overijsselse titelkandidaat niet voor een verrassing zorgen: 0-3.

Een slordige pass resulteert in balverlies bij Jong FC Utrecht, en dan gaat het snel. Luttele seconden later wordt Nikolai Laursen van Heracles Almelo in scoringspositie gebracht en schiet hij, een minuut of vijf voor de rust, snoeihard raak. Fabian de Keijzer is kansloos op de inzet van de Deen: 0-3.

Scandinavische tegentreffers
Het is de tweede keer dat de Scandinaviër tot scoren komt deze avond in Stadion Galgenwaard. Dat doet hij ook al na acht minuten. Dan, op aangeven van de Zweed Emil Hansson, werkt hij bij de tweede paal bekwaam de bal binnen: 0-1. Ook het andere Heracles Almelo-doelpunt dat Jong FC Utrecht incasseert is van Scandinavische makelij. Samuel Armenteros, een Zweed, maakt tien minuten voor de rust de 0-2.

Shein stelt Brouwer op de proef
In de tweede helft houdt Jong FC Utrecht het doel schoon. Dat doel wordt verdedigd door De Keijzer, die na een tijd van afwezigheid vanwege een blessure zijn rentree maakt onder de lat. Hij moet enkele malen aan de bak na de break, en dat geldt ook voor zijn ambtgenoot aan de andere kant van het veld. Rocco Robert Shein stelt Michael Brouwer enkele malen op proef in een tweede helft waarin Jong FC Utrecht aantoont Heracles Almelo goed partij te kunnen bieden. 

Vertrouwd debuteert
Jozhua Vertrouwd maakt in de tweede helft zijn eerste Jong FC Utrecht-speelminuten. De verdediger, deze zomer overgekomen van FC Volendam, vervangt in de rust Yannick Leliendal, één van de zeven spelers die een week geleden al voor het eerst zijn opwachting maakt in de beloftenploeg van de Utrechters.

Vrijdag: FC Dordrecht-uit
Vrijdag mag de ploeg van Hoofdtrainer Darije Kalezic weer aan de bak. Die dag gaat de Utrechtse equipe op bezoek bij FC Dordrecht. Het duel in het Matchoholic Stadion begint om 20.00 uur. 

Jong FC Utrecht - Heracles Almelo 0-3 (0-3)
9. Nikolai Laursen 0-1
36. Samuel Armenteros 0-2
41. Nikolai Laursen 0-3

Gele kaarten: Yuya Ikeshita, Gibson Yah, Lunden Edhart (Jong FC Utrecht).

Toeschouwers: 1.138.

Scheidsrechter: Luuk Timmer.

Opstelling Jong FC Utrecht: 
Fabian de Keijzer; Julliani Eersteling, Rick Meissen, Gibson Yah (84. Dylan Timber), Christopher Mamengi (66. Kjeld van den Hoek); Yuya Ikeshita, Rocco Robert Shein, Derensili Sanches Fernandes (77. Lynden Edhart); Gio-Renys Felicia (66. Dion Versluis), Mees Rijks, Yannick Leliendal (46. Jozhua Vertrouwd).

Opstelling Heracles Almelo:
Michael Brouwer; Ruben Roosken, Justin Hoogma, Sven Sonnenberg, Navajo Bakboord (65. Sylian Mokono); Lucas Schoofs (65. Thomas Bruns), Marko Vejinovic (46. Orestis Kiomourtzoglou), Emil Hansson (83. Kasper Lunding); Anas Ouahim (77. Sem Scheperman), Nikolai Laursen, Samuel Armenteros.