Beloftenploeg aan de bak in Matchoholic Stadion

19 augustus 2022

Jong FC Utrecht speelt vanavond (vrijdag) een uitwedstrijd tegen FC Dordrecht.

De derde Keuken Kampioen Divisie-uitdaging van dit seizoen staat voor de deur voor Jong FC Utrecht. Het team van Hoofdtrainer Darije Kalezic reist vandaag (vrijdag) af naar het Matchoholic Stadion, waar FC Dordrecht de tegenstander is. De bal gaat aan de Krommedijk om 20.00 uur rollen.

Het waren toch echt Scandinaviërs, de doelpuntenmakers van Heracles Almelo afgelopen maandag in Stadion Galgenwaard. Maar tegen de defensie van Jong FC Utrecht gingen ze – Nikolai Laursen uit Denemarken en Samuel Armenteros uit Zweden – met Zwitserse precisie te werk. In de eerste helft maakte de Overijsselse titelkandidaat tegen het Utrechtse talententeam het verschil (0-3), na de break was de partij in balans.

Goede recente resultaten in Dordrecht
Jong FC Utrecht jaagt zodoende nog op de eerste punten van dit seizoen en kan wat dat betreft met een goed gevoel terugdenken aan eerdere keren dat er een uitmatch tegen FC Dordrecht op het programma stond. Afgelopen seizoen werd het aan de Krommedijk gelijk (2-2), in de drie jaargangen ervoor werd gewonnen door de Utrechtse talenten met respectievelijk 0-3, 2-5 en 1-2.

Nog geen punten op de teller bij FC Dordrecht
Ook bij FC Dordrecht staat de puntenteller dit seizoen nog op nul. De Zuid-Hollanders verloren tijdens de eerste speeldag op eigen veld met 0-2 van Roda JC Kerkrade en gingen afgelopen maandag in Eindhoven met 1-0 onderuit tegen Jong PSV. Onder anderen de aanwinsten Samuele Longo, Boubakar Camara, Malhory Noc, Elso Brito en Bartlomiej Smolarczyk moeten ervoor zorgen dat de Dordtenaren dit seizoen weer regelmatig kunnen juichen.

Live verslag via Twitter en Instagram Stories
In het Matchoholic Stadion begint FC Dordrecht – Jong FC Utrecht vanavond (vrijdag) om 20.00 uur. FC Utrecht doet vanuit Dordrecht via Twitter en Instagram Stories verslag van de wedstrijd, waarvan flitsen bovendien de revue passeren in het programma Voetbal op Vrijdag van ESPN.