Alou, Bonsu en Huizing verlaten FC Utrecht

31 augustus 2022

Contracten van Jong FC Utrecht-spelers in onderling overleg beëindigd.

Middenvelders Oussama Alou, Imanuel Bonsu en Raymond Huizing (foto) verlaten FC Utrecht. De contracten van de Jong FC Utrecht-spelers zijn in onderling overleg beëindigd.

Utrechter Alou wordt in 2013 opgenomen in de jeugdopleiding van de FC uit zijn geboortestad. In 2018 tekent de middenvelder zijn eerste profcontract. Zijn profdebuut maakt hij met Jong FC Utrecht in de Keuken Kampioen Divisie in 2020. In totaal komt Alou in die competitie 37 keer in actie voor het beloftenteam.

Bonsu maakt in 2018 voor het eerst zijn opwachting bij FC Utrecht. Na enkele jaren in de jeugdopleiding van de Utrechters stroomt hij in de zomer van 2021 door naar de beloftenselectie. Dat jaar maakt Bonsu in het shirt van Jong FC Utrecht ook zijn Keuken Kampioen Divisie-debuut. In de Eerste Divisie komt Bonsu tot in totaal zeven optredens.

Tien jaar is Raymond Huizing als hij zijn eerste stappen zet op Sportcomplex Zoudenbalch. Op 28 augustus 2020 debuteert Huizing met de beloftenploeg van de Domstedelingen in het betaalde voetbal. Huizing speelt 53 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie voor Jong FC Utrecht.

“Het perspectief op speeltijd in Jong FC Utrecht is, zo is de voorbije tijd duidelijk geworden, voor deze mannen gering. Dat heeft ons doen besluiten met hen in gesprek te gaan”, vertelt Technisch Manager Tim Gilissen van FC Utrecht. “De uitkomst van die gesprekken is dat het voor Oussama, Imanuel en Raymond beter is elders voor hun kans te gaan. Hun transfervrije status vergemakkelijkt de zoektocht naar een nieuwe uitdaging. We bedanken Oussama, Imanuel en Raymond voor hun jarenlange inzet voor FC Utrecht en wensen ze veel succes in het vervolg van hun carrières.”