Een spannende pot was het, de vorige keer dat FC Utrecht op bezoek ging bij FC Emmen. Eentje die de Utrechters 3 punten opleverde bovendien: 2-3 werd het. De Utrechtse doelpuntenproductie werd die dag, op 22 december 2020, verzorgd door Eljero Elia, Joris van Overeem en Adrián Dalmau. Eén speler die afgelopen weekend in het thuisduel met SC Cambuur in de basis stond bij FC Utrecht, stond die dag namens de Utrechters ook aan de aftrap: Mark van der Maarel.

In Eredivisieverband stonden FC Utrecht en FC Emmen pas 5 keer tegenover elkaar. De onderlinge balans valt uit in het voordeel van de ploeg uit Drenthe: 2 maal won FC Utrecht, 3 keer zegevierden de Emmenaren.

In elk van de 5 Eredivisiewedstrijden die FC Utrecht tegen FC Emmen speelde, incasseerde de ploeg uit Utrecht steeds tenminste 1 doelpunt.

In de laatste 18 thuiswedstrijden van FC Emmen in de Eredivisie slikte de ploeg uit Drenthe telkens tenminste 1 tegengoal.

FC Utrecht begon dit Eredivisieseizoen met 2 remises. De Utrechtse FC is nog nooit een Eredivisiejaargang begonnen met 3 gelijke spelen op een rij.

Van de laatste 7 Eredivisiewedstrijden die FC Emmen in De Oude Meerdijk speelde, verloor het team van trainer Dick Lukkien er slechts 1: 0-4 tegen FC Groningen op 9 mei 2021.

In elk van de afgelopen 3 seizoenen bleef FC Utrecht ongeslagen tijdens de eerste 3 speeldagen.

FC Emmen-uit is voor FC Utrecht een weerzien met onder anderen Eric Oelschlägel. De Duitser keepte 27 Eredivisiepartijen namens de Utrechtse FC en hield daarin 8 keer de nul. Ook FC Emmen-spelers Mark Diemers (41 Eredivisieduels), Richairo Zivkovic (31 partijen) en Jeff Hardeveld (19 matchen) hebben een verleden bij FC Utrecht.

Inclusief vorig seizoen won FC Utrecht 1 van de laatste 12 gespeelde Eredivisiewedstrijden. Dat was op 29 april in Stadion Galgenwaard tegen NEC: 1-0.

FC Utrecht heeft deze eeuw 199 keer gelijkgespeeld in de Eredivisie: 100 keer thuis, 99 maal uit.

Van de laatste 10 uitduels die FC Utrecht speelde tegen promovendi won de club uit de Domstad er 3.

Spits Bas Dost van FC Utrecht begon zijn profloopbaan bij FC Emmen. In seizoen 2007/2008 was Dost goed voor 6 goals in 23 optredens in de Eerste Divisie. In zijn laatste wedstrijd namens FC Emmen, tegen BV Veendam, scoorde de huidig spits van FC Utrecht een hattrick.