FC Utrecht speelde in de Eredivisie 16 keer tegen SC Cambuur en kwam in elk van die wedstrijden tenminste 1 keer tot scoren.

Afgelopen seizoen won de Utrechtse FC op eigen veld met 3-2 van de geel-blauwen, die na 12 minuten nochtans met 0-2 aan de leiding gingen na 2 treffers van Erik Schouten. Tasos Douvikas (2 doelpunten) en Henk Veerman (1 goal) zorgden er vervolgens voor dat de punten toch in Utrecht bleven die dag.

Van de 8 thuispartijen die FC Utrecht in de Eredivisie speelde, wonnen de Utrechters er 4. Het werd 2 keer gelijk en 2 maal wonnen de Friezen.

Als trainer in het betaalde voetbal stond SC Cambuur-oefenmeester Henk de Jong het vaakst tegenover Henk Fraser: 9 maal. Er is sprake van een perfecte balans: 3 keer won Fraser, 3 maal eindigde het onbeslist, 3 partijen werden door De Jong winnend afgesloten.

FC Utrecht begon het seizoen afgelopen weekend met een gelijkspel in Waalwijk tegen RKC (2-2). In Stadion Galgenwaard speelde FC Utrecht deze eeuw 99 keer gelijk in de Eredivisie. Alleen Vitesse (111 maal) speelde sinds 1 januari 2000 thuis minstens 100 maal gelijk in de Eredivisie.

SC Cambuur was in de eerste speelronde van dit seizoen de ploeg met de meeste schoten (32) en het hoogste percentage balbezit (72), maar ging desondanks op eigen veld met 0-2 onderuit tegen Excelsior.

De afgelopen 5 seizoenen won FC Utrecht telkens zijn eerste Eredivisieduel in Stadion Galgenwaard, met een opgeteld doelsaldo van 14-2.

SC Cambuur begon geen van zijn 9 seizoenen op het hoogste niveau met een overwinning: 0 zeges, 6 remises, 3 nederlagen. In speelronde 2 werd er door de Friezen in de vorige 8 pogingen ook nooit gewonnen: 0 overwinningen, 2 keer gelijkspel, 6 verliesbeurten.

Bas Dost debuteerde afgelopen week voor FC Utrecht, en hoe: de spits scoorde 2 maal. Dost is de tweede speler die als invaller bij zijn debuut voor FC Utrecht 2 goals maakte in een Eredivisiepot. Mark Verroen ging hem voor op 16 augustus 1987.

Issa Kallon is de laatste doelpuntenmaker van SC Cambuur in de Eredivisie. De Zeistenaar, oud-FC Utrecht, speelt tegenwoordig voor het Chinese Shanghai Port FC.

De laatste speler die in zijn eerste 2 Eredivisiematchen voor FC Utrecht tot scoren kwam, is Adri├ín Dalmau. Deze eeuw waren er 2 spelers met minstens 3 doelpunten in hun eerste 2 Eredivisieduels voor FC Utrecht: Adil Ramzi (2006) en Cyriel Dessers (2017).

MAAK DE WEDSTRIJD NOG SPANNENDER

Krijg je geen genoeg van deze weetjes en tips, en wil je de wedstrijd van zaterdag nog spannender maken? Zet dan in op deze wedstrijd bij TOTO! Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

BEKIJK DEZE WEDSTRIJD BIJ TOTO