Weer mijlpaal voor Willem Janssen: 250 wedstrijden voor FC Utrecht

02 april 2022

Captain bereikt als tiende in de clubhistorie ijkpunt van 250 officiële duels.

Als tiende speler in de clubhistorie van FC Utrecht heeft Willem Janssen de mijlpaal bereikt van 250 officiële duels in het shirt van de Utrechtse FC. De captain van de Domstedelingen, die onlangs bekendmaakte na dit seizoen zijn kicksen aan de wilgen te hangen, bereikte dit ijkpunt vanavond (zaterdag) in de uitpartij tegen RKC Waalwijk.

De supporters van FC Utrecht zien Willem Janssen op 25 augustus 2013 voor het eerst in actie in het shirt van de FC. Trainer Jan Wouters laat de dan nog middenvelder zijn FC Utrecht-debuut maken in een thuispartij tegen AZ, die met 2-0 wordt gewonnen.

Op 20 mei 2017 speelt Janssen – inmiddels verdediger – voor de honderdste keer een officiële partij namens FC Utrecht. Die dag, in de play-offs om Europees voetbal, wordt onder leiding van trainer Erik ten Hag met 2-1 gewonnen van sc Heerenveen.

De mijlpaal van 200 officiële duels namens FC Utrecht tikt Janssen aan in Groningen. Op 8 december 2019 winnen de Utrechters, dan getraind door John van den Brom, met 0-1 van FC Groningen.

Zijn eerste speelminuten in het shirt van FC Utrecht maakt Janssen met het rugnummer 21. Dat maakt al snel plaats voor het nummer 8, dat na de zomerstop van 2017 niet meer terugkeert op de rugzijde van het shirt van Janssen, die vanaf dat moment met het getal 14 speelt.

Niet alleen onder de al eerder genoemde Wouters, Ten Hag en Van den Brom komt Janssen namens FC Utrecht in actie, ook wordt hij opgesteld door Robby Alflen, Jean-Paul de Jong, Dick Advocaat, René Hake, interim-trainer Marinus Dijkhuizen en de huidige Hoofdtrainer: Rick Kruys.

Janssen tikt onlangs ook al een bijzondere mijlpaal aan: het thuisduel met SC Cambuur is zijn 400ste Eredivisiepartij in zijn loopbaan. Er is op dit moment geen enkele actieve speler in de Eredivisie die zoveel Eredivisie-ervaring heeft als Janssen.

De top 10 van spelers die de meeste officiële wedstrijden voor FC Utrecht speelden:

Speler Aantal duels
Jan Willem van Ede 462
Jean-Paul de Jong 434
Leo van Veen 421
Herman Verrips 343
Mark van der Maarel 343
Ton de Kruijk 324
Marco Cabo 269
Ton du Chatinier 269
Wim Flight 262
Willem Janssen 250