"Ontevreden gezichten in de catacomben van Sportcomplex Zoudenbalch, na afloop van de wedstrijd tussen FC Utrecht O18 en FC Groningen O18. Na een redelijk tot goede 1e helft zakte de thuisploeg in het 2e bedrijf vet door de ondergrens. FC Groningen O18 kon daarvan profiteren en deed dat dan ook dankbaar. Wég was de zes-punten-wedstrijd. Want door winst op de noorderlingen had de ploeg van trainer Kevin van Veen vanmiddag op zes punten van deze concurrent kunnen komen en dat was in de strijd om de 1e twee plekken (die recht geven op promotie naar de 1e divisie) in de eindrangschikking zeer welkom. Hoe anders zou het verlopen!

Zoals gezegd: het Utrechtse voetbal in de 1e helft was goed. De thuisploeg kwam al vroeg op voorsprong en er werden veel kansen en mogelijkheden gecreëerd. Na zo'n half uur spelen stond het 2-0 en zat de thuisploeg op rozen. Maar rozen hebben doornen en daaraan kan je je prikken, zo bleek na de rust.

In de 2e helft en met wind mee zou het moeten gebeuren. Doorgaan op de ingeslagen weg en profiteren van het overwicht was het devies. Maar dat vond men bij FC Groningen O18 geen goed idee.

Na 10 minuten spelen werd een vrije trap van de bezoekers matig verwerkt en ging deze maar net naast. Het was een voorbode, want kort daarop viel de aansluitingstreffer, uit het niets. Brian Jahren kon ongehinderd opstomen en bracht daarmee de Utrechtse verdedigers compleet in verwarring. Jahren kreeg een vrije doortocht en kon namens FC Groningen O18 scoren. Ongekend.

Twee minuten later is het wéér bal en wéér schuttert de Utrechtse verdediging. Doordat 2 verdedigers elkaar in de weg liepen (en daardoor geen keuze maakten wie er ingrijpt) kan verdediger Robin Kelder namens FC Groningen O18 de gelijkmaker aantekenen. En dan is er nog ruim 22 minuten te gaan.

In de resterende minuten werd het aan beide kanten nog spannend. Weet FC Groningen O18 nog meer voordeel uit de ineenstorting van de thuisploeg te halen? Of is deze thuisploeg nog in staat om de rug te rechten en alsnog de volle winst binnen te slepen? Geen van beiden bleek uiteindelijk van toepassing. Beide ploegen krijgen nog mogelijkheden en kansen, waarvan de bal op de paal van Dion Versluis in de slotminuten namens de thuisploeg en de bal net naast van FC Groningen O18 symbool staan voor de uiteindelijke puntendeling na 90 minuten.

FC Utrecht O18 blijft gevoelsmatig met lege handen achter. FC Groningen O18 koestert het behaalde punt en blijft daardoor in de race voor een promotieplek.

Zoals gezegd: een zwaar teleurgestelde en daardoor ontevreden technische staf, na afloop van de wedstrijd: "We speelden een hele matige 2e helft, waarin we de doelpunten gewoon weggeven. Dat mag ons nooit meer overkomen!"

Volgende week speelt FC Utrecht O18 in Amsterdam om 12.00 uur een oefenwedstrijd tegen Ajax O18, om de week daarop om 15.00 uur in Hengelo aan te treden tegen een andere concurrent in de strijd om promotieplaatsen, FC Twente O18. De Twentenaren verloren vandaag van De Graafschap O18. De Superboeren hebben zich daarmee ook gemeld voor een plek bovenin de rangschikking."

Lees onder het fotoalbum van deze wedstrijd de overige uitslagen van afgelopen weekend en bekijk de foto's van de thuiswedstrijden!