Vandaag stond de 3e wedstrijd van FC Utrecht O15 tegen PSV O15 op het programma.

De eerste wedstrijd na promotie in de hoogste divisie (19 maart) verloren de boys van FC Utrecht O15 onnodig van rivaal Ajax O15 thuis met 2-4. De tweede wedstrijd uit tegen Sparta Rotterdam deden de boys van FC Utrecht O15 goede zaken en wonnen met 1-0. Om 11.00 uur vond de aftrap plaats onder onder een lekker zonnetje en af en toe met een stevige wind!

Vanaf de aftrap startten de jongens van FC Utrecht O15 meteen fel en verdienden ze al na 2 minuten een corner. Deze werd genomen door Andres en belandde bij de tweede paal, helaas was er geen medespeler die er voordeel uit kon halen. FC Utrecht O15 bleef hoog druk zetten. Tien minuten later wordt de bal goed veroverd door Raynell S Blanker maar hij kreeg geen ruimte van de PSV O15 verdediger. Hierna kon PSV O15 een snelle aanval op zetten wat resulteerde tot een schot op het doel van FC Utrecht O15. Keeper Luca Neu bleef rustig en pakte de bal!

In de 18e minuut zette PSV O15 een aanval op die snel werd onderschept door Kenji Goes, deze speelde de bal door op Matyas die vervolgens met een schot de bal recht op de keeper af zag gaan. In de 24e minuut scoorde PSV O15 vanuit het niets de 0-1. Keeper Luca Neu was kansloos.

FC Utrecht O15 liet het hier uiteraard niet bij zitten en bleef doorgaan. In de 31e minuut kreeg FC Utrecht O15 een corner die genomen werd door Andres Verstoep. De goed genomen corner vond het hoofd van Frederick Reuter die rakelings over het doel kopte. Het spel ging op en neer en PSV O15 kreeg net buiten het strafschopgebied een vrije trap. Het schot trof de muur van FC Utrecht O15. Kort daarna kwam FC Utrecht O15 er snel uit met een aanval. Andres Verstoep speelde de bal naar Björn Menzo die vervolgens richting het doel schoot maar zijn schot via een verdediger over de achterlijn zag verdwijnen.

Fluitsignaal, we gingen de rust in met een tussenstand van 0-1.

Beide teams kwamen fris en fruitig uit de kleedkamer en hervatten de wedstrijd. PSV O15 kwam direct fel uit de startblokken en maakte direct een aanval van FC Utrecht O15 onschadelijk en nam de aanval over. Via de zijkant kwam een goede voorzet van PSV O15 die goed werd ingeschat door keeper Luca Neu die de bal kon weg boksen. In de 48e minuut zette FC Utrecht O15 een snelle goede aanval op over rechts. Björn Menzo gaf een voorzet op Andres Verstoep die net niet lekker uitkwam met zijn stappen en hierdoor de bal recht in de handen van de keeper van PSV O15 schoot. In de 52e minuut weer een goede bal verovering, ditmaal door Björn Menzo, hij schoot de bal rakelings naast het doel.

Er vond een wissel plaats. Luuk van Hamersveld ging in de 18e minuut de taak overnemen van de hardwerkende Kenji Goes. FC Utrecht O15 was in deze fase van de wedstrijd feller dan PSV O15 en in de 59e minuut was het bijna raak. Andres Verstoep haalde uit maar de bal werd gepakt door de keeper van PSV O15. Nog geen minuut later weer een snelle aanval van FC Utrecht O15, een goede voorzet van een goed spelende Andres Verstoep die het hoofd van aanvoerder Pascal van Leerdam wist te vinden. Hij leunde echter teveel op zijn tegenstander volgens scheidsrechter Jansen en kreeg een vrije trap tegen.

In de 62e minuut was het dan eindelijk raak. Een goede aanval van FC Utrecht O15 vanaf eigen helft. De bal kwam terecht in de voeten van Matyas Havelka die zich knap tussen twee PSV O15 verdedigers heen wist te spelen en vervolgens de bal langs de keeper van PSV O15 in het doel kon plaatsen: 1-1

In de 65e minuut bracht trainer Brian Groeneweg Jaygo van Ommeren en Noël Beulens, spelers van FC Utrecht O14, in voor Kristoffel van Eldik en Björn Menzo.

PSV O15 kwam niet meer aan voetballen toe, FC Utrecht O15 bleef fel en gretig en zette de ene na de andere aanval op. In de 66e minuut kreeg FC Utrecht O15 nog een corner die werd genomen door Andres Verstoep. Invaller Jaygo van Ommeren kopte maar de bal kon ternauwernood worden weggewerkt door een PSV O15 verdediger. In de laatste minuut van de wedstrijd wederom goede aanval van FC Utrecht O15. Djaygo gaf een goede voorzet op Matyas. Zijn schot op het doel was prima maar werd verwerkt tot een corner.

Fluitsignaal einde van een leuke enerverende wedstrijd.

Volgende wedstrijd zaterdag 30 april de "kwartfinale beker" uit tegen FC Den Bosch O15.

Lees onder het fotoalbum van deze wedstrijd de overige uitslagen van afgelopen weekend en bekijk de foto's van de andere thuiswedstrijden.