FC Utrecht O17 mocht aanvangen tegen een zeer gedreven Ajax O17. Eerdere confrontaties werden ruim door FC Utrecht O17 gewonnen (4-1 thuis en 2-4 uit). Vanaf het begin was FC Utrecht O17 niet helemaal bij de les. Door persoonlijke fouten had Ajax al op 2-0 kunnen staan in de eerste vijf minuten. Nu was het zaak om de verdediging op orde te krijgen. Dit lukte redelijk tot goed. Aan de bal was FC Utrecht O17 helaas niet bij machten om tussen de Ajax linies door te spelen. Als dit wel lukte was de nauwkeurigheid aan de bal en de beweging zonder bal onvoldoende De eerste helft leek rustig weg te ebben, tot een minuut voor rust toch nog de 0-1 viel via een afstandsschot. De uitstekend spelende doelman van de O16 had hier helaas geen antwoord op.

In de tweede helft had FC Utrecht O17 het plan om iets hoger te gaan spelen en op zoek te gaan naar de 1-1. Helaas kon dat plan na tien seconden door eigen toedoen de prullenbak in. Door een persoonlijke fout werd er een overtreding gemaakt in de eigen 16 meter. Ook de penalty die daarop volgde was onhoudbaar voor de Utrechtse keeper, de 0-2 was een feit. FC Utrecht O17 ging met meer flair en energie spelen en kwam beter in het spel. Er begonnen kansen te ontstaan en er werden gaten gevonden in de defensie van de tegenstander. De kansen die daaruit volgden werden niet benut, in tegendeel zelfs. Het was Ajax O17 dat de 0-3 scoorde. FC Utrecht O17 bleef zoeken naar mogelijkheden. In de 87ste minuut wist de spits van FC Utrecht O17 het net te vinden dus de 1-3 binnen te schieten. De tijd werd door Ajax O17 slim uitgespeeld door het spel te vertragen en ballen het stadion uit te schieten.

Lees onder het fotoalbum van deze wedstrijd de overige uitslagen van afgelopen weekend en bekijk de foto's van de thuiswedstrijden!