In een hele spannende kwartfinale kon FC Utrecht O13 in de slotfase een achterstand tegen AZ O13 ombuigen. Over twee weken volgt alweer de volgende wedstrijd in de halve finale van de beker tegen Feyenoord O13.

In alweer de 4e wedstrijd tegen AZ O13 van dit seizoen was het duidelijk dat beide ploegen elkaar door en door kennen. In een wat rommelige openingsfase krijgen beide teams wat kleine kansjes maar wist nog niemand het net te vinden. Gedurende de eerste helft kreeg FC Utrecht O13 steeds meer grip op de wedstrijd en kwam AZ O13 nog moeilijk onder de druk van FC Utrecht O13 uit. Helaas lukte het FC Utrecht O13 niet om het lichte overwicht om te zetten in een voorsprong voor rust.

De tweede helft begon zoals ook de eerste helft eindigde; een dominant FC Utrecht O13 dat hoog druk zette en aan de bal tot aan de 16 meter van de tegenstander goed voetbal liet zien. Zo’n kwartier voor tijd kwam AZ O13 er dan toch een aantal keer doorheen en uit een van de kansen werd 10 minuten voor tijd de 0-1 gemaakt. FC Utrecht O13 liet de kop niet hangen en ging iets opportunistischer op zoek naar de gelijkmaker die 5 minuten voor tijd binnen viel via Adam Attallihi. Vlak voor het einde van de officiële speeltijd was het nogmaals raak; Bright van Dijk rondde een goede aanval van FC Utrecht O13 af waarna ook alle wisselspelers het veld bestormden om het doelpunt samen met de rest van het team te vieren. De 6 minuten blessuretijd werd redelijk gemakkelijk doorgekomen waardoor FC Utrecht O13 de halve finale behaalde van de beker. Een hele mooie teamprestatie.

Op zaterdag 14 mei speelt FC Utrecht de halve finale uit tegen de leeftijdsgenoten van Feyenoord O13. FC Utrecht O13 heeft daar iets goed te maken, want vorige week werd daar in de competitie nog met 2-3 verloren.

Lees onder het fotoalbum van deze wedstrijd de overige uitslagen van afgelopen weekend.