Vroege tegentreffer doet Jong FC Utrecht de das om

18 april 2022

Beloftenploeg verliest in Stadion Galgenwaard met 0-1 van FC Den Bosch.

Jong FC Utrecht is een vroege tegentreffer vanavond (maandag, Tweede Paasdag) niet meer te boven gekomen. In Stadion Galgenwaard besliste een doelpunt van Jeremy Cijntje, die al na twaalf tellen het net vond, de Keuken Kampioen Divisie-partij tegen FC Den Bosch: 0-1.

Kansen op de gelijkmaker? Jong FC Utrecht krijgt ze, in het duel met FC Den Bosch. Remco Balk, bijvoorbeeld, heeft een treffer op zijn voet. Maar de aanvaller schiet voorlangs. Ook invaller Derensili Sanches Fernandes krijgt enkele mogelijkheden. Maar een doelpunt in zijn vijftigste partij in het shirt van Jong FC Utrecht blijft achterwege.

Reflexen van Van der Steen
Ook een andere invaller, Mohamed Mallahi, lukt het niet Wouter van der Steen te passeren. De Bossche doelman houdt zijn doel schoon, onder meer met een aantal kordate reflexen.

Rotstart
En zo kan het dat een doelpunt dat al in de twaalfde seconde van de wedstrijd wordt gescoord, de partij uiteindelijk beslist. Het is een treffer van Jeremy Cijntje, die in de eerste minuut direct maximaal profiteert van een slordigheid in de Jong FC Utrecht-defensie. De FC Den Bosch-aanvaller knalt raak en bezorgt Jong FC Utrecht een rotstart: 0-1.

Achtervolging zonder gewenste resultaat
Vanaf dat moment gaat Jong FC Utrecht in de achtervolging. Eentje die 89 minuten en 48 seconden duurt - plus verdeeld over twee helften nog eens vier minuten blessuretijd - maar ondanks verwoede pogingen geen gelijkmaker oplevert. Na achtereenvolgende zeges op NAC Breda en MVV Maastricht moet het team van Hoofdtrainer Darije Kalezic daarom op Tweede Paasdag weer eens de zure smaak van een nederlaag proeven.

Zondag weer in actie
De volgende wedstrijd op het programma van Jong FC Utrecht: ADO Den Haag-uit. Het team van Kalezic speelt zondag vanaf 12.15 uur tegen de ploeg uit Zuid-Holland. Daarna volgen nog twee duels: Telstar-uit op vrijdag 29 april en VVV-Venlo-thuis op vrijdag 6 mei.

Jong FC Utrecht - FC Den Bosch 0-1 (0-1)
1. Jeremy Cijntje 0-1

Gele kaarten: Arthur Zagre, Remco Balk (Jong FC Utrecht), Rik Mulders (FC Den Bosch).