Ook winst in oefenduel in Deventer

14 april 2022

Sterk FC Utrecht klopt Go Ahead Eagles in De Adelaarshorst: 0-3.

Voor de tweede keer in een tijdsbestek van drie dagen heeft FC Utrecht een vriendschappelijke wedstrijd gewonnen. Legde het team van Hoofdtrainer Rick Kruys afgelopen dinsdag in Utrecht ADO Den Haag nog met 3-1 over de knie, vanmiddag (donderdag) werd in Deventer met 0-3 gewonnen van Go Ahead Eagles.

De dieptepass met de buitenkant voet is om door een ringetje te halen. Mark van der Maarel oogst daarmee niet alleen lof bij de vele kijkers naar de livestream - het oefenduel vindt plaats achter gesloten deuren, maar wordt door de Utrechtse FC naar inmiddels goed gebruik wel rechtstreeks uitgezonden via YouTube - maar zet en passant ook Bart Ramselaar ermee vrij voor doelman Nick Hengelman. De Amersfoorter kan de goalie van Go Ahead Eagles deze keer alleen niet verschalken; de bal eindigt naast de goal. De door FC Utrecht opgeleide Ramselaar is even later wel trefzeker. Van dichtbij, na dik een uur spelen, tekent hij voor de 0-3.

Heer en meester
Fraaie aanvallen, doordachte en goed uitgevoerde passes; FC Utrecht strooit ermee deze donderdagmiddag in De Adelaarshorst. Het team van Hoofdtrainer Rick Kruys zet vanaf de eerste seconde van de oefenpot tegen mede-Eredivisionist Go Ahead Eagles de toon en is tot en met de laatste tel van het vriendschappelijke duel heer en meester.

Timber schiet raak
Binnen tien minuten levert dat een treffer op. Resulteren eerdere schoten van Quinten Timber en Sander van de Streek nog niet in een openingsdoelpunt, bij de derde doelpoging van de middag is het wel raak. Timber is het die ervoor zorgt dat Hengelman moet vissen: 0-1.

Boussaid profiteert
Amper vijf minuten later ligt de bal alweer in het net. Een slordigheid in de opbouw van Go Ahead Eagles, dat door de Utrechters van begin tot en met eind flink onder druk wordt gezet en daar de ene keer beter mee weet om te gaan dan de andere keer, levert Othmane Boussaid een schietkans op. De Belg passeert van dichtbij Hengelman: 0-2.

Hoge intensiteit
Is er iets dat het Utrechtse team zichzelf kan verwijten in de loop van de puike oefenmatch in Overijssel, dan is dat wellicht dat het de score tegen de equipe van Kees van Wonderen niet nog verder opvoert. Onder anderen Timber, Ramselaar en captain Willem Janssen zijn op een haar na (nog vaker) trefzeker. Maar wat zal overheersen is toch het knappe spel dat is vertoond, de hoge intensiteit die aan de dag is gelegd en het feit dat voor de tweede keer in drie dagen een oefenpot is gewonnen.

Feyenoord-uit, dan NEC-thuis
Met die twee zeges in vriendschappelijke duels op zak gaat FC Utrecht toewerken naar de eerstvolgende competitieklus. Die dient zich op zondag 24 april aan. Dan gaat de Utrechtse FC op bezoek bij Feyenoord. De volgende thuiswedstrijd van de Domstedelingen is op vrijdag 29 april. Dan komt NEC op bezoek in Stadion Galgenwaard.

Go Ahead Eagles - FC Utrecht 0-3 (0-2)
9. Quinten Timber 0-1
14. Othmane Boussaid 0-2
63. Bart Ramselaar 0-3

Gele kaarten: geen.

Toeschouwers: 0.

Opstelling Go Ahead Eagles:
Nick Hengelman; Boyd Lucassen, Cuco Martina (46. Gerrit Nauber), Justin Bakker (46. Joris Kramer), Bas Kuipers (46. Aventis Aventisian); Evert Linthorst, Luuk Brouwers (46. Mats Deijl), Marc Cardona (74. Turan Tuzlacik); Frank Ross (74. Sam Crowther), Isac Lidberg (46. Philippe Rommens), Ogechika Heil (74. Quiermo Dumay).

Opstelling FC Utrecht:
Fabian de Keijzer; Mark van der Maarel, Mike van der Hoorn (77. Ruben Kluivert), Willem Janssen, Djevencio van der Kust; Adam Maher (63. Derensili Sanches Fernandes), Quinten Timber (46. Rocco Robert Shein), Sander van de Streek (77. Mees Rijks); Othmane Boussaid (46. Mohamed Mallahi), Tasos Douvikas, Bart Ramselaar.