Nieuw FC Utrecht-contract voor Achraf Boumenjal

22 april 2022

Aflopende overeenkomst van verdediger (19) verlengd.

Verdediger Achraf Boumenjal heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw FC Utrecht-contract. Die verbintenis zorgt ervoor dat de 19-jarige Utrechter tot medio 2023 aan de FC uit de Domstad is verbonden. In de nieuwe overeenkomst van Boumenjal is bovendien een optie opgenomen die het mogelijk maakt de samenwerking tot medio 2024 te verlengen.

Boumenjal begint met voetballen bij het Utrechtse UVV, waarna hij van 2012 tot 2015 in de jeugdopleiding van Feyenoord speelt. Sindsdien komt de achterhoedespeler uit voor FC Utrecht, waar hij in 2019 zijn eerste contract tekent. Dit seizoen maakt Boumenjal zijn speelminuten in FC Utrecht Onder 18. Vanaf de nieuwe jaargang maakt hij deel uit van de beloftenselectie van de Utrechtse FC.

“Ik ben heel bij met het vertrouwen vanuit de club”, opent Boumenjal het interview na afloop van zijn contractverlenging. Het talent speelde in het verleden op verschillende posities, maar in het huidige seizoen is hij vooral te vinden op rechtsbackpositie, zo licht hij toe: “Ik ben een opkomende back met veel snelheid en daarmee probeer ik de aanval te ondersteunen, maar daarnaast heb ik ook verdedigende kwaliteiten. Ik hoop mijn ontwikkeling als rechtsback door te zetten zodat ik de komende jaren kan doorgroeien.”