Matchday voor beloftenteam: MVV-uit

08 april 2022

Jong FC Utrecht speelt vanavond (vrijdag) een Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd in Maastricht.

Matchday voor Jong FC Utrecht, voor de derde keer in een tijdsbestek van acht dagen. Vanavond (vrijdag) gaat het team van Hoofdtrainer Darije Kalezic op bezoek bij MVV Maastricht. Die Keuken Kampioen Divisie-partij begint in Stadion de Geusselt om 20.00 uur.

Ze moesten er afgelopen maandag lang op wachten, de spelers van Jong FC Utrecht, maar in de laatste minuut viel het doelpunt dat een dik verdiende overwinning opleverde tegen NAC Breda dan toch. In Stadion Galgenwaard schoot Pontus Almqvist op de valreep de bal tegen de touwen: 1-0.

Drie ploegen in het vizier
Dankzij die goal, en daardoor die victorie, kan de beloftenploeg van FC Utrecht de blik weer omhoog richten op de Keuken Kampioen Divisie-ranglijst. Het team van Hoofdtrainer Darije Kalezic heeft nu 31 punten, de drie ploegen die net boven de talenten uit de Domstad staan hebben er elk 32; FC Dordrecht, Telstar en de tegenstander van vanavond: MVV Maastricht.

Nijhuis terug op bekend terrein
Drie van die 32 punten oogstten de Limburgers in Utrecht. In Stadion Galgenwaard had Jong FC Utrecht eerder dit seizoen twee keer zo veel doelpogingen als de ploeg uit Maastricht (veertien om zeven) én twee keer zo veel schoten op doel als De Sterrendragers (vier om twee) en veel meer balbezit (66 om 34 procent), maar stond er na negentig minuten toch een 0-1 score op het bord. Keeper Thijmen Nijhuis stond die dag onder de lat bij MVV Maastricht, dat de goalie tijdens de eerste helft van dit seizoen huurde van de Domstedelingen.

Elfde onderonsje
Tien keer hebben Jong FC Utrecht en MVV Maastricht in de Keuken Kampioen Divisie door de jaren heen tegen elkaar gespeeld. Eén van de onderlinge ontmoetingen die de Utrechters in hun voordeel beslisten, was de meest recente in Maastricht. Toen, op 8 januari 2021, leverden doelpunten van Odysseus Velanas en Jeredy Hilterman het Utrechtse talententeam een 0-2 overwinning op tegen een MVV Maastricht dat getraind werd door Kalezic. Niet alleen Nijhuis, maar ook de oefenmeester van de Utrechters keert vandaag dus terug op bekend terrein.

Live verslag via Twitter
De wedstrijd MVV Maastricht – Jong FC Utrecht begint vanavond (vrijdag) in Stadion de Geusselt om 20.00 uur. Flitsen van het duel zijn te zien in het schakelprogramma dat ESPN uitzendt. Via Twitter doet FC Utrecht vanuit het zuiden van Limburg rechtstreeks verslag van de partij.