Late goal levert beloften verdiende zege op

04 april 2022

Jong FC Utrecht wint met 1-0 van NAC Breda.

Een doelpunt in de negentigste minuut van de partij leverde Jong FC Utrecht vanavond (maandag) een dik verdiende zege op tegen NAC Breda. In Stadion Galgenwaard was Pontus Almqvist de matchwinner: 1-0. 

Zo laat als-ie valt, zo dubbel en dwars verdiend is ook het winnende doelpunt dat Pontus Almqvist namens Jong FC Utrecht scoort tegen NAC Breda. De Zweed schiet op aangeven van Julliani Eersteling hard en diagonaal binnen. In de laatste minuut van de wedstrijd lukt het de Utrechtse talentenploeg van Hoofdtrainer Darije Kalezic dan tóch om NAC Breda-goalie Nick Olij te passeren: 1-0.

Veel en grote kansen voor beloftenploeg
Sluitpost Olij is in de negentig minuten die aan het doelpunt voorafgaan met de regelmaat van de klok degene die een Utrechtse goal voorkomt. Zo pakt de doelman al snel een poeier van Yuya Ikeshita, weerhoudt hij in de eerste helft Almqvist tot twee keer toe van scoren en ziet hij hoe vanuit kansrijke positie Moussa Sylla tot twee keer toe er niet in slaagt Jong FC Utrecht aan een zo verdiende openingstreffer te helpen.

Jong FC Utrecht start ook sterk aan tweede helft
Na de break blijft Jong FC Utrecht de bovenliggende partij in een regenachtig Stadion Galgenwaard. Remco Balk zorgt al snel voor gevaar, maar stuit op Olij. De Bredase sluitpost ziet niet veel later hoe Arthur Zagre zichzelf vrijspeelt en een mooie curveball produceert: een paar decimeter naast. 

Acht om drie
In de slotfase van de partij kruipt NAC Breda iets meer uit z’n schulp en wordt het spel dat beide teams spelen opportunistischer. Vanuit dat spel ontstaan ook voor de Bredanaars kansen, al staan die in geen verhouding tot de mogelijkheden die de Utrechters krijgen. Het aantal schoten op doel vertelt aan het einde van de rit wat dat betreft het verhaal: acht versus drie. Jong FC Utrecht, dat van de voorgaande vier duels er drie verliest met één doelpunt verschil, staat deze keer aan de goede kant van de score en dat is geheel verdiend.

Drie teams in vizier, vrijdag MVV-uit
Lang de tijd om na te genieten van de driepunter hebben de talenten uit Utrecht niet. Vrijdag wacht namelijk alweer de volgende partij. Dan gaat het team van Kalezic op bezoek bij MVV Maastricht. Die ploeg heeft na 33 speeldagen één punt meer op de teller staan dan de Utrechtse FC, die na de zege op NAC Breda naast MVV Maastricht ook Telstar en FC Dordrecht weer nadrukkelijk in het vizier heeft.

Jong FC Utrecht - NAC Breda 1-0 (0-0)
90 Pontus Almqvist 1-0

Gele kaarten: Yassine Azzagari, Jeredy Hilterman, Welat Cagro, Kaj de Rooij (NAC Breda).

Toeschouwers: 583.

Scheidsrechter: Robin Hensgens.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Thijmen Nijhuis; Sylian Mokono (46. Ruben Kluivert), Rick Meissen, Tommy St. Jago (71. Julliani Eersteling), Gabriël Culhaci; Yuya Ikeshita, Rocco Robert Shein (83. Derensili Sanches Fernandes), Remco Balk; Moussa Sylla, Pontus Almqvist, Arthur Zagre (84. Albert Lottin).

Opstelling NAC Breda:
Nick Olij; Moise Adiléhou, Dion Malone, Danny Bakker, Jethro Mashart; Welat Cagro; Kaj de Rooij, Yassine Azzagari (84. Boris van Schuppen), Odysseus Velanas; Ezechiel Banzuzi (66. Naoufal Bannis), Jeredy Hilterman (60. Mario Bilate).