Kruys: 'Wij willen ons visitekaartje afgeven in De Kuip'

22 april 2022

Vooruitblikken op Feyenoord – FC Utrecht met Hoofdtrainer Rick Kruys.

FC Utrecht kruist zondag in De Kuip de degens met Feyenoord. Vanuit het FC Utrecht Topsportcentrum in Overvecht blikt Hoofdtrainer Rick Kruys vooruit op die Eredivisiepot.

“We hebben gewerkt aan de zaken zoals besproken na de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard”, aldus oefenmeester Kruys. “We moeten én dodelijker zijn voor de goal, én mogen niet zo terugvallen als team. Daar hebben we veel over gesproken. Daarbij heeft de groep antwoord gegeven door veel energie te geven en uit te spreken een team te zijn. Nu moeten we dat laten zien in De Kuip.”

“Een goede ploeg, die niet voor niets in de halve finale van de Conference League staat en het goed doet in de competitie”, zegt Kruys over tegenstander Feyenoord. “Maar dat maakt het ook wel een mooie uitdaging. Wij willen ons visitekaartje afgeven in De Kuip.”

“We weten dat het een wedstrijd is die leeft in Utrecht, ook bij onze supporters. We willen goed voor de dag komen daar. Wat ik hoop dat mijn ploeg laat zien? Allereerst een goed resultaat, maar ook goed voetbal. Dat we niet alleen aan het teruglopen zijn of aan het verdedigen zijn”, legt Kruys uit, “maar dat we zelf ook initiatief nemen aan de bal en waar we kunnen een paar keer toeslaan in de omschakeling.”

Bekijk de volledige voorbeschouwing op Feyenoord-uit, waarin Kruys ook ingaat op welke spelers al dan niet inzetbaar zijn in het duel met de Rotterdammers: