Kruys: ‘Volhouden en kansen benutten’

28 april 2022

Hoofdtrainer Rick Kruys over het thuisduel met NEC.

FC Utrecht neemt het morgen (vrijdag) op tegen NEC. Om 20.00 uur wordt er in Stadion Galgenwaard afgetrapt voor het duel met de huidige nummer tien van de Eredivisie. In het FC Utrecht Topsportcentrum stond Hoofdtrainer Rick Kruys voor de camera om vooruit te blikken op de wedstrijd tegen de Nijmegenaren.

“NEC heeft natuurlijk een hartstikke goed seizoen achter de rug”, antwoordt Kruys op de vraag wat FC Utrecht van de tegenstander kan verwachten. “Ze zijn gepromoveerd onder leiding van Rogier Meijer en ze doen het gewoon hartstikke goed. Het is een ploeg met een goede mix van ervaring. Jonge spelers maar ook een paar spelers met veel ervaring, zoals Lasse Schøne en Édgar Barreto. We zullen er klaar voor moeten zijn morgen.”

De Hoofdtrainer van FC Utrecht weet hoe zijn ploeg de drie punten kan behouden. “Door gewoon op dezelfde manier te spelen als dat we bijvoorbeeld tegen Fortuna Sittard hebben gedaan. Maar dan wel volhouden en de kansen benutten, ik denk dat dat eigenlijk de hoofdlijnen zijn.” 

Bekijk hieronder de volledige voorbeschouwing.