Kruys: ’Nu laten zien wat we kunnen’

01 april 2022

Hoofdtrainer Rick Kruys over het duel met RKC Waalwijk.

Van 20 graden en een zonnetje naar het vriespunt en sneeuw. Zo moest het elftal van Hoofdtrainer Rick Kruys zich deze week voorbereiden op het duel met RKC Waalwijk. Voor Kruys is het zijn debuut als Hoofdtrainer van de FC uit de Domstad en vandaag (vrijdag) stond hij voor de camera om voor te beschouwen op het duel met de Brabanders.

“We hebben een goede week achter de rug”, begint Hoofdtrainer Rick Kruys zijn terugblik op de afgelopen week. “Alleen is morgen natuurlijk alles bepalend of het echt een goede week is geweest.” Verschillende spelers vlogen uit om te spelen voor hun nationale elftal. Of ze fit zijn teruggekomen? Daar was Kruys heel duidelijk over: “Alles is fit.”

De nieuwe Hoofdtrainer van FC Utrecht heeft een duidelijk beeld in wat zijn spelers tegen RKC Waalwijk moeten laten zien. “Vooral nieuwe energie. We hebben een serie wedstrijden gehad die niet goed is geweest en uiteindelijk moeten we daarop antwoord geven.” Het doel voor het restant van het seizoen is dan ook duidelijk. “Wij moeten FC Utrecht nieuw leven inblazen om ons richting het einde van het seizoen goed te positioneren. Dat verdient FC Utrecht en dat verdienen ook onze fans.” 

Kruys heeft een duidelijk beeld van wat zijn ploeg zaterdag in het Mandemakers Stadion kan verwachten. “RKC Waalwijk heeft veel voetballend vermogen. Zij spelen een systeem wat niet heel veel ploegen in de Eredivisie spelen. Daar zullen we een goed antwoord op moeten geven morgen.” 


Bekijk hieronder de volledige voorbeschouwing.