Kruys: 'Moeten gewoon drie punten pakken'

08 april 2022

Hoofdtrainer Rick Kruys over het thuisduel met Fortuna Sittard.

FC Utrecht neemt het aankomende zaterdag op tegen Fortuna Sittard. Na het gelijkspel tegen RKC Waalwijk is de ploeg gebrand om drie punten te pakken. In het FC Utrecht Topsportcentrum in Overvecht blikt Hoofdtrainer Rick Kruys vooruit op het duel met de Limburgers.

"Onze reeks is niet goed genoeg en daarom moeten we gewoon drie punten pakken", laat Hoofdtrainer Rick Kruys duidelijk weten op de vraag waarom zijn ploeg 'moet' dit weekend. Tegenstander is Fortuna Sittard, daar heeft Kruys het volgende over te zeggen: "Ze hebben veel individuele kwaliteiten met jongens als Flemming, Seuntjens, Benschop en Duarte. Dat zijn prima spelers en die moeten wij onschadelijk maken morgen. In hoeverre zij te vergelijken te zijn met RKC Waalwijk? De goal die Kramer maakte tegen ons, zo'n goal hebben we dit seizoen al een keer tegen gehad door Flemming. We weten dat Seuntjens goed is aan de bal, we zullen 'm kort moeten dekken en hem niet laten schieten."

Deze week werden de deuren van het FC Utrecht Topsportcentrum geopend voor supporters. "Door de Coronatijd hebben we lang de poorten dicht moeten houden. Ik vind het belangrijk dat de band tussen de mensen uit Utrecht en FC Utrecht aanwezig is. Er zijn veel mensen die ik al jarenlang bij het trainingsveld heb gezien die niet meer konden komen. Uiteindelijk hebben we met elkaar besloten om de poorten weer open te gooien om onze supporters welkom te heten."

Bekijk hieronder de volledige voorbeschouwing.