Kruys: 'Details waren niet goed genoeg'

02 april 2022

Hoofdtrainer Rick Kruys over het 1-1 gelijkspel tegen RKC Waalwijk.

Een flinke domper voor FC Utrecht. Geruime tijd stonden de Domstedelingen op een 0-1 voorsprong in het duel met RKC Waalwijk. In de slotfase van de wedstrijd scoort Michiel Kramer de gelijkmaker en zorgt hij ervoor dat de beide ploegen de punten moeten delen. Na afloop stond Hoofdtrainer Rick Kruys voor de camera om zijn nabeschouwing te geven.

"Nee, 1-1 is niet genoeg." Kruys baalt van het resultaat bij zijn debuut als hoofdtrainer van FC Utrecht. "We wilden vandaag gewoon drie punten pakken en dat is niet gelukt. Het zat 'm vandaag in twee dingen. We hadden de wedstrijd op slot moeten gooien, zeker met de kansen die we hebben gehand. Daarnaast letten we één moment niet op en vervolgens zit die erin." 

FC Utrecht controleerde de wedstrijd, maar door dat ene moment eindigt het duel in een gelijkspel. "Hoe dat kan? Dodelijk zijn in het afmaken vooral. Dan kom je niet eens in zo'n situatie. En als dat niet lukt: tegenhouden en box verdedigen." Kruys haalt ook een aantal positieve dingen uit deze wedstrijd. "De energie was goed. De jongens hebben dat op een goede manier ingevuld en daar ben ik heel blij mee. Alleen nogmaals, de details waren niet goed genoeg. Want je moet killen en die bal verdedigen." 

Bekijk hieronder de volledige nabeschouwing.