Jong FC Utrecht pakt verdiend punt in Den Haag

24 april 2022

Invaller Akharaz goud waard voor beloftenploeg met laat doelpunt: 1-1.

De Utrechtse talenten hebben vanmiddag (zondag) in extremis een punt weten te pakken in het Cars Jeans Stadion in Den Haag. ADO Den Haag kwam vroeg in de wedstrijd op voorsprong dankzij een goal van Dhoraso Klas. In de slotseconden sloegen de Domstedelingen alsnog toe, invaller en de tevens uit Den Haag afkomstige Mohamed Akharaz bezorgde Jong FC Utrecht een punt.

Voor de zevende keer dit seizoen mag Mohamed Akharaz invallen in het elftal van Jong FC Utrecht. Vijf minuten komen er aan blessuretijd bij en Jong FC Utrecht lijkt af te stevenen op een nederlaag tegen ADO Den Haag. Tot dat Akharaz de ruimte vindt rondom het zestienmetergebied, niet twijfelt en de bal prachtig het doel in krult. Het eerste doelpunt in het betaald voetbal voor Akharaz en de meer dan verdiende gelijkmaker voor Jong FC Utrecht: 1-1.

Sterke start
Jong FC Utrecht begint sterk aan het treffen in de hoofdstad van Zuid-Holland. Het eerste gevaar wordt dan ook gesticht door de Utrechtse talenten. Mohamed Mallahi is weg aan de rechterkant van het veld, omspeelt handig zijn directe tegenstander maar zijn schot wordt in de kiem gesmoord. Niet veel later is het Sylian Mokono die met twee afstandsschoten probeert een doelpunt te forceren, maar ook dat lukt niet.

ADO scoort wel
Waar de Domstedelingen dus moeite hebben met het verzilveren van de kansen, hebben de Zuid-Hollanders meteen beet. Uit een hoekschop van Sem Steijn komt de bal terecht in de voeten Dhoraso Klas, die vervolgens in de verre hoek voorbij Joey Houweling raak schiet. De Hagenezen nemen de leiding en staan met 1-0 voor in een zonovergoten Cars Jeans Stadion.

Gelijkopgaand vervolg
In het restant van de wedstrijd ontlopen beide ploegen elkaar niet veel. De Hagenezen hebben weliswaar meer balbezit, maar dat leidt niet rechtstreeks tot gevaarlijke kansen. Een afstandsschot van Hervé Matthys is uiteindelijk nog het gevaarlijkst, maar doelman Houweling is met een prima redding een sta-in-de-weg en voorkomt een grotere achterstand. In extremis is het uiteindelijk Akharaz die alsnog de gelijkmaker binnenschiet.

Volgende halte: Telstar-uit
Aanstaande vrijdag neemt de beloftenploeg het op tegen Telstar. Om 20.00 uur trapt Jong FC Utrecht dan af in Velsen, voor de een na laatste wedstrijd in de competitie. Op exact hetzelfde tijdstip neemt FC Utrecht het in Stadion Galgenwaard op tegen NEC in de Eredivisie. Eerder dit seizoen bezorgden Mohamed Mallahi, Ruben Kluivert en Nick Venema Jong FC Utrecht de volle buit tegen Telstar: 3-0.

ADO Den Haag – Jong FC Utrecht 1-1 (1-0)
13. Dhoraso Klas, 1-0
90. Mohamed Akharaz, 1-1

Gele kaarten: Hervé Matthys, Guillem Rodriguez (ADO Den Haag), Yuya Ikeshita, Bagus Kahfi (Jong FC Utrecht).

Toeschouwers: 6338.

Scheidsrechter: Ingmar Oostrom.

Opstelling ADO Den Haag:
Hugo Wentges; Hervé Matthys, Boy Kemper, Dhoraso Klas, Thomas Verheydt (87. Sacha Komljenovic), Ricardo Kishna (69. Felipe Pires), Gregor Breinburg, Jamal Amofa, Sem Steijn (63. Samy Bourard), Amar Catic, Daryl Janmaat (69. Guillem Rodriguez).

Opstelling Jong FC Utrecht: 
Joey Houweling; Sylian Mokono, Rick Meissen, Kjeld van den Hoek, Gabriël Culhaci, Dylan Timber (81. Oussama Alou), Yuya Ikeshita (86. Bagus Kahfi), Albert Lottin, Mohamed Mallahi (66. Eros Maddy), Mees Rijks (66. Mohamed Akharaz), Derensili Sanches Fernandes.