Jong FC Utrecht op puntenjacht in Kerkrade

01 april 2022

Beloftenploeg speelt vanavond (vrijdag) uitwedstrijd tegen Roda JC.

Het beloftenteam van FC Utrecht gaat vanavond (vrijdag) op puntenjacht in het Parkstad Limburg Stadion. Daar is Roda JC Kerkrade vanaf 20.00 uur de tegenstander van het team van Hoofdtrainer Darije Kalezic.

Met een nipte nederlaag ging Jong FC Utrecht de interlandbreak in. Jong AZ was op vrijdag 18 maart in Utrecht met 0-1 te sterk voor het talententeam uit Utrecht, dat vorige week in een vriendschappelijke wedstrijd ritme en vertrouwen tankte. Op Sportcomplex Zoudenbalch werd Jong Australië met 1-0 geklopt door de rood-witten, dankzij een doelpunt van Raymond Huizing.

Koempels op koers voor play-offs
Tegenstander Roda JC Kerkrade ligt op koers voor plaatsing voor de play-offs om promotie naar de Eredivisie. De Koempels hebben 31 wedstrijden gespeeld en 53 punten op de teller en staan daarmee op de zesde plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Jong FC Utrecht liep de voorbije vijf speeldagen telkens aan tegen een nederlaag en neemt nu de negentiende stek op de ranglijst in.

Spannend duel
Eerder dit seizoen ging het beloftenteam van FC Utrecht met het kleinst mogelijke verschil onderuit tegen Roda JC Kerkrade. De Limburgers kwamen in Utrecht via goals van Patrick Pflücke en Xian Emmers snel op een 0-2 voorsprong. Arthur Zagre tekende na een klein uur spelen voor de 1-2, en dat werd ook de eindstand.

Abonnement op 2-1’s
2-1, voor één van beide ploegen, was de uitslag bij liefst vijf van de zeven duels tussen Jong FC Utrecht en Roda JC Kerkrade in de Keuken Kampioen Divisie. Het werd ook één keer 2-0 (voor Jong FC Utrecht) en één keer 1-3 (ook in het voordeel van Jong FC Utrecht). Met die 1-3, die dateert van 20 september 2019, is ook direct de enige zege van de Utrechters in Kerkrade genoemd. Destijds zegevierden de Domstedelingen dankzij goals van Eros Maddy, Hicham Acheffay en Jonas Arweiler.

Live verslag via Twitter en Instagram Stories
De wedstrijd Roda JC Kerkrade – Jong FC Utrecht begint vanavond (vrijdag) om 20.00 uur. FC Utrecht doet vanuit het zuiden van Limburg verslag van de partij via Twitter en Instagram Stories. Ook passeren flitsen van het duel de revue bij het ESPN-programma Voetbal op Vrijdag.