Jong FC Utrecht op karakter voorbij MVV

08 april 2022

Beloftenploeg wint na 2-0 achterstand in Maastricht met 2-4.

Jong FC Utrecht heeft vanavond (vrijdag) op karakter drie punten gepakt in Maastricht. De ploeg van Hoofdtrainer Darije Kalezic knokte na een snelle 2-0 achterstand ijzersterk terug in Limburg. Doelpunten van Mohamed Mallahi, Mees Rijks, Rocco Robert Shein en Eros Maddy leverden een 2-4 zege op voor de Utrechtse talenten. 

Het is het doelpunt dat aan alle twijfel over de uitkomst van de partij een einde maakt, en voor de Utrechters de kers op de taart. Eros Maddy scoort ‘m. De rechtsbuiten, een kwartier voor tijd ingevallen voor Mohamed Mallahi, schiet de bal twee minuten voor tijd binnen: MVV Maastricht 2, Jong FC Utrecht 4. De buit? Die is binnen. En de comeback? Die is compleet.

Rappe 2-0 achterstand
Want Jong FC Utrecht moet van ver komen, deze avond in Maastricht. De eerste helft is pas halverwege, of menig MVV’er neemt alvast een voorzichtig voorschot op wat een driepunter voor de Limburgers lijkt te gaan worden. Na 46 seconden scoort Mitchy Ntelo al de 1-0 voor De Sterrendragers. En na 22 minuten is het diezelfde Ntelo die opnieuw trefzeker is: 2-0.

Beloftenploeg toont karakter
Het hoofd laten hangen? Niets daarvan, dat doen de Jong FC Utrecht-spelers niet. Integendeel. Het team van Hoofdtrainer Darije Kalezic richt zich na een kwart in de derde wedstrijd in een tijdsbestek van acht dagen op, zowel mentaal als fysiek, en dendert vervolgens in recordvaart over tegenstander MVV Maastricht heen.

IJzersterke fase
Na een dik half uur spelen is het Mallahi die met een afgemeten puntertje, precies door de benen van keeper Romain Matthys, voor de aansluitingstreffer zorgt: 2-1. Het levert in Stadion de Geusselt wat gemor op, en dat gemor slaat zeven minuten later op in verontwaardiging. De Utrechters komen dan namelijk op gelijke hoogte. Mees Rijks is het die prachtig afrondt na een al even fraaie steekpass van Rocco Robert Shein: 2-2.

Al na 82 tellen raak
Na de break gaat Jong FC Utrecht door met het spelen van goed voetbal en het creëren van kansen. En precies 82 tellen nadat het tweede deel van de pot op gang is gebracht, kunnen de Utrechtse talenten al juichen. Shein is het die vanuit een schier onmogelijke positie de bal, al dan niet via MVV’er Matteo Waem, achter keeper Matthys en in het doel werkt: 2-3.

Maastrichtse hoop spat uiteen op de paal
Op dat moment is de Utrechtse comeback compleet, maar de voltooiing van die perfecte inhaalrace komt nog wel hevig onder druk te staan. Aanvoerder Sven Blummel van MVV Maastricht kan na 81 minuten vanaf elf meter aanleggen voor de gelijkmaker. De aanvaller neemt de penalty weliswaar overtuigend en schiet de bal hard in; maar niet helemaal zuiver. Nijhuis, die eerder al een belangrijke redding verricht als hij een door Blummel geschoten bal tegen de lat drukt, ziet hoe de paal hem en de rest van Jong FC Utrecht redding brengt: geen goal!

Loeren en toeslaan
Met het uiteenspatten van die bal op de paal, lijkt ook de fiducie van de Limburgers in een goede afloop te vervliegen. Jong FC Utrecht kan de aanvallen van de equipe van Maurice Verberne goed opvangen en loert ondertussen op het toeslaan via een tegenaanval. En dat is precies wat Maddy twee minuten voor tijd succesvol doet.

Twee plekken geklommen
Dankzij de driepunter - de tweede al van deze week, waarin op maandag NAC Breda al met 1-0 wordt geklopt in de Domstad - schuift Jong FC Utrecht twee plekken op in het klassement van de Keuken Kampioen Divisie. Het team van Kalezic heeft niet alleen MVV Maastricht ingehaald, maar is ook FC Dordrecht gepasseerd. 

Volgende partij: FC Den Bosch-thuis
Na drie wedstrijden in een tijdsbestek van acht dagen laat de volgende pot van Jong FC Utrecht nu even op zich wachten. Op maandag 18 april, Tweede Paasdag, mag de ploeg van Kalezic weer aan de bak. Die dag, vanaf 20.00 uur, is in Stadion Galgenwaard FC Den Bosch de tegenstander van de Utrechtse talentenploeg.

MVV Maastricht - Jong FC Utrecht 2-4 (2-2)
1. Mitchy Ntelo 1-0
23. Mitchy Ntelo 2-0
32. Mohamed Mallahi 2-1
39. Mees Rijks 2-2
47. Rocco Robert Shein 2-3
88. Eros Maddy 2-4

Gele kaarten: Sven Blummel, Orhan Dzepar (MVV Maastricht), Derensili Sanches Fernandes, Ruben Kluivert, Mohamed Mallahi, Yuya Ikeshita, Rick Meissen (Jong FC Utrecht).

Toeschouwers: 3.000.

Scheidsrechter: Sam Dröge.

Opstelling MVV Maastricht:
Romain Matthys; Tim Zeegers (66. Elano Yegen), Rico Zeegers, Matteo Waem, Mitchel Keulen; Nicky Souren, Orhan Dzepar, Saul Penders (46. Marko Kleinen); Toshio Lake (57. Arian Kastrati), Sven Blummel, Mitchy Ntelo (82. Roland Alberg).

Opstelling Jong FC Utrecht: 
Thijmen Nijhuis; Julliani Eersteling, Rick Meissen, Ruben Kluivert, Gabriël Culhaci; Yuya Ikeshita, Albert Lottin, Rocco Robert Shein (90. Dylan Timber); Mohamed Mallahi (76. Eros Maddy), Mees Rijks, Derensili Sanches Fernandes (90+4. Ayman Sellouf).