'Het is belangrijk dat kinderen de waarde van geld leren kennen'

13 april 2022

FC Utrecht werkt samen met a.s.r. aan financiële educatie van (jonge) Utrechters.

Tijdens de Week van het Geld trok FC Utrecht in samenwerking met Vanuit het Hart-partner a.s.r. een aantal Utrechtse wijken en Bunnik in. Het doel van de activiteiten die gezamenlijk werden georganiseerd: financiële educatie van de (jonge) inwoners.

Op het spelcircuit ‘Van doekoe tot digi’ legden dertig kinderen van de Overvechtse club SVO De Dreef een voetbalparcours af, met onderdelen als dribbelen, latje trappen en schieten op doel. De kids konden bij de verschillende disciplines fictief geld verdienen voor een wedstrijdticket van FC Utrecht. Ook kregen ze, spelenderwijs, inzicht in financiële zaken als geld verdienen en het uitgeven en sparen van geld. Tegelijkertijd volgden hun ouders de door a.s.r. georganiseerde workshop ‘Ik krijg nooooit wat’, geleid door medewerkers van het Nibud. Tijdens deze workshop over financiële opvoeding gingen de ouders met elkaar in gesprek over de keuzes en vragen die financieel opvoeden met zich meebrengt.

Ook van de partij bij de activiteiten in Overvecht: Tommy St. Jago. De verdediger van FC Utrecht genoot van de spelmiddag. “Ik vind het leuk om maatschappelijk betrokken te zijn, zeker als het om activiteiten voor kinderen gaat”, aldus de Utrechtse Eredivisiespeler. “Het is belangrijk dat kids de waarde van geld leren kennen. En dat ze beseffen dat basisbehoeftes als gezondheid, eten en een huis voorop staan als ze geld uitgeven.”

In Bunnik werden vijftig leerlingen van de Camminghaschool uitgenodigd voor een uniek kijkje achter de schermen bij verzekeringsmaatschappij a.s.r.. Zij werden opgehaald door de FC Utrecht-spelersbus, waarin ze tot hun verrassing mascotte Tiger troffen. Bij a.s.r. begonnen de kids met een sportieve activiteit, gevolgd door een rondleiding door het gebouw. Na een gezonde lunch kregen de kinderen de gastles Fix-je-Risk, waarbij ze zelf moesten inschatten welke verzekeringen nodig waren voor bepaalde situaties.