Geslaagde partnerclubbijeenkomst op Sportcomplex Zoudenbalch

12 april 2022

FC Utrecht ontvangt grootste partnerclubs voorafgaand aan duel tegen Fortuna Sittard.

Afgelopen zaterdag 9 april ontving FC Utrecht de grootste Partnerclubs - voorheen RAC-clubs - op Sportcomplex Zoudenbalch voor een onderhoudende en leerzame middag. Een belangrijk doel van de bijeenkomst, die plaatsvond voorafgaand aan de wedstrijd FC Utrecht - Fortuna Sittard, was het aanhalen van de bestaande contacten waarbij ook alle Jeugdscouts van FC Utrecht aanwezig waren.

Hoofd Jeugdopleiding Robin Pronk verzorgt het inleidende woord waarna alle aanwezigen worden opgesplitst in drie groepen. Rudy Jansen, Hoofd Jeugdscouting van de club, legt vervolgens in een interessante presentatie het accent op de benaderbaarheid, dominantie en zichtbaarheid die FC Utrecht wil uitstralen in de regio. Ook memoreert Jansen aan de overeenkomsten die de club met de Partnerclubs heeft gesloten.

Co√∂rdinator Partnerclubs David Vecht vertelt daarnaast een verhaal over de topcoachopleiding die FC Utrecht sinds kort heeft ontwikkeld en de talloze webinars die worden gegeven aan Partnerclubs. Onder meer met deze en vele andere initiatieven hoopt de Utrechtse FC de jeugdopleidingen van amateurclubs in de regio naar een hoger niveau te tillen. Co√∂rdinator Pre Academie Rik van der Horst en Jeugdscout Ruud Berger spreken tot slot over talentherkenning en de diverse stagemogelijkheden voor jeugdige talenten uit de regio bij FC Utrecht.

De succesvolle zaterdagmiddag wordt vervolgens afgesloten met een gezamenlijk buffet en een bezoek aan de wedstrijd FC Utrecht - Fortuna Sittard in Stadion Galgenwaard.