Gabriël Culhaci maakt transfer naar Helmond Sport

21 april 2022

22-jarige verdediger zet carrière voort in Noord-Brabant.

Linkervleugelverdediger Gabriël Culhaci vertrekt na de huidige jaargang naar Helmond Sport. De jeugdinternational van Jong FC Utrecht sluit vanaf het nieuwe seizoen aan bij de selectie van de Noord-Brabanders.

In 2012 doet Culhaci zijn intrede in de Academie van FC Utrecht, waarna hij in de zomer van 2018 definitief aansluit bij de selectie van Jong FC Utrecht. Op 17 augustus van dat jaar maakt de achterhoedespeler zijn debuut in het betaald voetbal. Na een korte tussenstap bij NEC in Nijmegen keert Culhaci in de winter van 2021 terug in de Domstad. In totaal speelt de geboren Amsterdammer 93 officiële wedstrijden voor de beloftenploeg.

“Gabriël heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een vaste kracht in de selectie van Jong FC Utrecht”, aldus Technisch Directeur Jordy Zuidam. “De stap naar het eerste elftal heeft hij hier de afgelopen jaren niet kunnen maken, waardoor we samen tot de conclusie gekomen zijn gekomen dat het beter is als onze wegen scheiden. Wij bedanken Gabriël voor zijn inzet bij Jong FC Utrecht en wensen hem veel succes bij Helmond Sport en in het verdere verloop van zijn carrière.”