FC Utrecht verslaat ADO Den Haag in oefenpartij

12 april 2022

Utrechters maken na de break het verschil: 3-1.

FC Utrecht was vanmiddag (dinsdag) in een vrienschappelijke wedstrijd achter gesloten deuren met 3-1 te sterk voor ADO Den Haag. Op Sportcomplex Zoudenbalch maakte het team van Hoofdtrainer Rick Kruys het verschil in het eerste kwartier van de tweede helft. Daarin vonden achtereenvolgens Mimoun Mahi, Pontus Almqvist en Hidde ter Avest het net.

De dieptepass van FC Utrecht’s Rocco Robert Shein op de over de linkerflank opstomende Django Warmerdam is precies hoe die zijn moet: de juiste snelheid, de juiste lengte. Datzelfde kan gezegd worden over de voorzet van de linkervleugelverdediger, die de bal voor het doel van ADO Den Haag brengt. Op aangeven van Warmerdam klaart een andere mee naar voren gekomen flankverdediger, Hidde ter Avest, de klus. Bekwaam kopt hij de bal tegen de touwen: 3-0.

Mahi opent de score
En daarmee is een heus Utrechts Kwartiertje tegen ADO Den Haag op een prachtige manier besloten. Dat kwartier begint bij het startsein van de tweede helft, wanneer er nog een 0-0 stand op het scorebord van Sportcomplex Zoudenbalch staat. Binnen vier minuten is het dan raak. Mimoun Mahi rondt met een afgemeten schot knap af: 1-0.

Almqvist schiet raak
Doelman David van de Riet van ADO Den Haag moet vier minuten later opnieuw de bal uit zijn net halen. Dan is het een andere aanvaller, Pontus Almqvist, die met scherp schiet. De Zweed plaatst de bal in de verre hoek, buiten bereik van de Haagse goalie: 2-0. FC Utrecht doet in die eerste fase van de tweede helft daarmee wat het voor de break eigenlijk ook al kan doen: een veldoverwicht tot uiting brengen in de score.

Kansen op snellere voorsprong
In de eerste helft zijn er kansen voor onder anderen Moussa Sylla (twee schoten; één naast en één is een prooi voor Kilian Nikiema), Remco Balk (schot, over), Rick Meissen (kopbal, naast) en Mahi (schot, in de handen van de Haagse keeper), maar die leveren dus niet de voorsprong op die FC Utrecht verdient. 

Onhoudbare vrije trap van Bourard
Twintig minuten voor tijd bepaalt Samy Bourard de eindstand op 3-1. De aanvallende middenvelder van de nummer zes van de Keuken Kampioen Divisie krult de bal vanuit een vrije trap in de bovenhoek. Eric Oelschlägel moet op die afgemeten curveball het antwoord schuldig blijven. 

Donderdag oefenpot in Overijssel
Het team van Hoofdtrainer Kruys speelt donderdag weer een oefenwedstrijd. Die dag is in Overijssel vanaf 14.00 uur Go Ahead Eagles de opponent van de Utrechters. Ook dat duel wordt afgewerkt achter gesloten deuren. FC Utrecht voorziet vanuit Overijssel een livestream via YouTube en doet verslag via Twitter en Instagram Stories. 

FC Utrecht - ADO Den Haag 3-1 (0-0)
49. Mimoun Mahi 1-0
53. Pontus Almqvist 2-0
59. Hidde ter Avest 3-0
72. Samy Bourard 3-1

Gele kaarten: Django Warmerdam (FC Utrecht), Nigel Owusu (ADO Den Haag).

Toeschouwers: 0.

Scheidsrechter: Alex Bos.

Opstelling FC Utrecht: 
Eric Oelschlägel; Hidde ter Avest, Tommy St. Jago, Rick Meissen (61. Ruben Kluivert), Django Warmerdam; Joris van Overeem, Remco Balk (82. Derensili Sanches Fernandes), Sander van de Streek (46. Rocco Robert Shein); Moussa Sylla (64. Mees Rijks), Pontus Almqvist (82. Mohamed Mallahi), Mimoun Mahi (61. Arthur Zagre).

Opstelling ADO Den Haag:
Kilian Nikiema (46. David van de Riet); Guillem Rodriguez, Jamal Amofa (60. Danté Roethof), Michael Mulder (60. Emre Ates), Nigel Owusu (60. Finn van Breemen); David Puclin (60. Sacha Komljenovic), Benjamin Reemst (60. Finn Dicke), Samy Bourard (73. Nino Noordanus); Cain Seedorf, Nino Noordanus (60. Rafael Struick), Felipe Pires (60. Aimane El Karicha).