Doelpuntrijke eindfase levert Jong FC Utrecht zege op

29 april 2022

Domstedelingen verslaan Telstar met 1-3.

Een mooie avond voor Jong FC Utrecht in het BUKO Stadion. De Domstedelingen vertrekken met drie punten uit Velsen-Zuid. Dankzij doelpunten van Derensili Sanches Fernandes, Mohamed Mallahi en Oussama Alou wint de ploeg van Hoofdtrainer Darije Kalezic met 1-3 van Telstar.

Een flinke domper voor Jong FC Utrecht. Ruim 73 minuten hielden de Domstedelingen de 0-1 voorsprong, maar uiteindelijk moet de beloftenploeg de gelijkmaker incasseren. Of dat de eindstand is? Absoluut niet. Vier minuten nadat Telstar de gelijkmaker scoort besluit Mohamed Mallahi om uit te halen. De vleugelspeler van Jong FC Utrecht ziet zijn schot in het doel belanden: 1-2. Nog geen vier minuten later en de bal ligt alweer in het netje. Ditmaal is het Oussama Alou die van dichtbij de bal in de touwen werkt. Een doelpuntrijke eindfase levert Jong FC Utrecht drie punten op: 1-3.

Startblokken
Telstar begint zeer scherp aan dit duel. De bal is nog maar enkele seconden aan het rollen of de club uit Velsen-Zuid is direct gevaarlijk. Het is aanvaller Giovanni die snel in de wedstrijd richting het doel van Jong FC Utrecht wordt gestuurd. De buitenspeler haalt snoeihard uit, maar doelman Joey Houweling voorkomt een vroege achterstand voor Jong FC Utrecht.

Openingstreffer
Het is de ploeg van Hoofdtrainer Darije Kalezic die vandaag de score opent. Zeven minuten op de klok en Mees Rijks krijgt de bal aan de linkerkant van het veld. De spits begint aan een dribbel. Rijks passeert de eerste tegenstander, vervolgens nog één en nog één. Met hangen en wurgen blijft de 19-jarige aanvaller in het zestienmetergebied van Telstar aan de bal. Rijks beloont zijn actie door het overzicht te behouden en de inkomende Derensili Sanches Fernandes te bedienen met een lage voorzet. De middenvelder van Jong FC Utrecht tikt de bal binnen en zet daarmee de ruststand op het scorebord: 0-1.

Gelijkmaker
Met nog tien minuten te gaan incasseert Jong FC Utrecht de tegentreffer. Vanaf de rechterflank wordt de bal in het Utrechtse zestienmetergebied gewerkt. De kopbal van Gyliano van Velzen weet Houweling nog op prachtige wijze uit zijn doel te houden. Tegen de rebound van Rashaan Fernandes is de 22-jarige doelman kansloos: 1-1.

VVV-Venlo
Jong FC Utrecht speelt volgende week vrijdag de laatste wedstrijd van dit seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. Op Sportcomplex Zoudenbalch is VVV-Venlo die dag de tegenstander. De club uit Venlo speelde vandaag met 2-2 gelijk tegen Excelsior. Het treffen met de Limburgers betekent ook een weerzien met Mitchell van Rooijen en de verhuurde Nick Venema en Rayan El Azrak. Om 20.00 uur wordt er die dag afgetrapt.

Telstar - Jong FC Utrecht 1-3 (0-1)
7. Derensili Sanches Fernandes 0-1
80. Rashaan Fernandes 1-1
84. Mohamed Mallahi 1-2
87. Oussama Alou 1-3

Gele kaarten: Özgür Aktas (Telstar)