Beloften trekken in koud Kerkrade aan kortste eind

01 april 2022

Jong FC Utrecht verliest in Limburg met 2-1 van Roda JC.

De beloftenploeg van FC Utrecht verloor vanavond (vrijdag) van Roda JC Kerkrade. In het Parkstad Limburg Stadion bleek een treffer van Derensili Sanches Fernandes onvoldoende voor het oogsten van één of meerdere punten: 2-1.

Een zondagsschot op vrijdagavond, dat is het. Robert Klaasen, enkele minuten eerder ingevallen voor Davy van den Berg, waagt een kwartier voor tijd een poging. De middenvelder ziet de door hem geschoten bal van richting veranderd worden en daardoor buiten bereik van Jong FC Utrecht-keeper Thijmen Nijhuis tegen de touwen gaan: 2-1.

Kansen voor Utrechtse talenten
De poeier blijkt de beslissende treffer te zijn in een wedstrijd die evengoed in een gelijkspel kan eindigen, of zelfs een overwinning voor de talenten uit Utrecht. Op de besneeuwde Limburgse grasmat komt het team van Hoofdtrainer Darije Kalezic in de eerste paar minuten enkele keren goed weg, om vervolgens goed in de partij te komen. Er zijn in de eerste helft kansen voor onder anderen Sylian Mokono, Gabriël Culhaci, Mees Rijks, Albert Lottin en Ruben Kluivert, maar goalie Rody de Boer houdt zijn doel dan nog schoon. 

Op slag van rust slaat Van den Berg toe
Op slag van rust is het nota bene de door FC Utrecht aan Roda JC Kerkrade verhuurde Van den Berg die namens De Koempels toeslaat. Met een bekeken schot tekent hij in de blessuretijd van de eerste helft voor zijn tweede treffer in het betaalde voetbal, en de eerste van editie 2021/2022 van Roda JC Kerkrade - Jong FC Utrecht: 1-0. 

Sterk uit de kleedkamer
Na de break doet Jong FC Utrecht via Sylian Mokono al snel van zich spreken. Een schot van de verdediger wordt door Amir Absalem van de lijn gehaald. Niet veel later ziet scheidsrechter Jannick van der Laan zich genoodzaakt het spel stil te leggen; er worden herhaaldelijk voorwerpen vanuit de tribune naar Jong FC Utrecht-goalie Nijhuis gegooid. 

Sanches Fernandes maakt verdiende gelijkmaker
Als de match is hervat, neemt Jong FC Utrecht weer het initiatief en dat resulteert al snel in een verdiende gelijkmaker. Derensili Sanches Fernandes rukt op over links en trekt naar binnen. Goalie De Boer anticipeert op een voorzet van de linksbuiten, die verrast door te schieten: 1-1. 

Toch weer een 2-1-score
Even lijkt de clash in Kerkrade dan af te stevenen op een puntendeling, maar de poeier van invaller Klaasen zorgt ervoor dat voor de zesde keer een duel tussen Roda JC Kerkrade en de beloftenploeg van FC Utrecht in de Keuken Kampioen Divisie eindigt in een 2-1 overwinning voor één van beide teams; in dit geval de Limburgers. 

Maandag in Stadion Galgenwaard tegen NAC Breda
Jong FC Utrecht speelt maandag in Stadion Galgenwaard tegen NAC Breda. Die Keuken Kampioen Divisie-pot begint om 20.00 uur. Vrijdag mag de ploeg van Kalezic opnieuw aan de bak. Die avond staat MVV Maastricht-uit op de rol voor de Utrechtse talenten. 

Roda JC Kerkrade - Jong FC Utrecht 2-1 (1-0)
45+1. Davy van den Berg 1-0
58. Derensili Sanches Fernandes 1-1
74. Robert Klaasen 2-1

Gele kaarten: Davy van den Berg (Roda JC Kerkrade), Albert Lottin, Rocco Robert Shein (Jong FC Utrecht).

Toeschouwers: 4.523.

Scheidsrechter: Jannick van der Laan.

Opstelling Roda JC Kerkrade:
Rody de Boer; Stefano Marzo, Daryl Werker, Guus Joppen, Amir Absalem; Davy van den Berg (69. Robert Klaasen), Benjamin Bouchouari, Bryan Limbombe (69. Mohamed Amissi); Patrick Pflücke, Xian Emmers (89. Niek Vossebelt), Dylan Vente. 

Opstelling Jong FC Utrecht:
Thijmen Nijhuis; Sylian Mokono (82. Mohamed Akharaz), Rick Meissen, Ruben Kluivert (88. Kjeld van den Hoek), Gabriël Culhaci; Yuya Ikeshita, Albert Lottin, Rocco Robert Shein (63. Raymond Huizing); Eros Maddy, Mees Rijks (82. Ayman Sellouf), Derensili Sanches Fernandes.