In de Eredivisie speelden FC Utrecht en Feyenoord al 103 keer tegen elkaar. In 17 gevallen pakte de Utrechtse FC de volle mep.

Eén van die 17 Utrechtse driepunters werd eerder dit seizoen gescoord. In Stadion Galgenwaard won FC Utrecht met 3-1 van Feyenoord dankzij doelpunten van Willem Janssen, Moussa Sylla en Simon Gustafson.

Het is nog nooit gebeurd dat FC Utrecht beide Eredivisieduels met Feyenoord in één seizoen wist te winnen.

Van de 51 keer dat FC Utrecht in Eredivisieverband uit tegen Feyenoord speelde, ging de maximale oogst 4 maal mee terug naar de Domstad. De laatste Utrechtse Eredivisiezege in De Kuip dateert van 24 augustus 2014. Toen werd het 1-2 en maakten Nacer Barazite en Rodney Antwi de Utrechtse goals.

FC Utrecht wacht in de Eredivisie sinds 27 februari op een overwinning. Die dag werd het in Friesland 1-2 tegen sc Heerenveen. Sindsdien speelden de Utrechters 3 maal gelijk en werd er 2 keer verloren.

De puntenteller van Feyenoord staat dit seizoen na 29 duels op 61. Vorig seizoen hadden de Rotterdammers in totaal, na 34 partijen dus, 59 punten.

FC Utrecht maakte dit seizoen van alle Eredivisieclubs gebruik van de meeste spelers: 34. Het clubrecord van meeste aantal spelers in 1 seizoen op het hoogste niveau is 36. Dat werd in 2014/2015 neergezet.

Feyenoord won dit seizoen 2 van zijn 11 Eredivisiewedstrijden die aan het begin van deze speelronde in de top 8 stonden: 0-4 bij PSV, 1-0 tegen AZ. Feyenoord won dit seizoen 17 van zijn 18 Eredivisiepartijen tegen de andere clubs, met als uitzondering een 2-2 gelijkspel thuis tegen RKC Waalwijk op 24 oktober.

Bart Ramselaar is met 9 treffers op dit moment clubtopscorer van FC Utrecht. Hij scoorde in 3 van zijn laatste 5 Eredivisieduels. Ramselaar maakte op 1 maart 2015 tegen Feyenoord zijn debuut in de Eredivisie.

Feyenoord pakte dit seizoen 23 punten na een achterstand; 7 zeges, 2 remises. Dat is meer dan elke andere club deze jaargang. Bij 4 van de 7 Eredivisie-overwinningen die Feyenoord dit kalenderjaar boekte, kwam het team van Arne Slot eerst op achterstand.

Guus Til is dit seizoen Eredivisietopscorer van Feyenoord. Hij scoorde tot nu toe 15 maal, waarvan 9 keer in De Kuip. De laatste Feyenoorder die dubbele cijfers noteerde in thuisdoelpunten in een Eredivisieseizoen, was Robin van Persie in de jaargang 2018/2019: 12.

Simon Gustafson behoorde in 2016/2017 tot de kampioensploeg van Feyenoord. Hij speelde in totaal 17 Eredivisieduels voor de Kuipclub.

Feyenoorder Cyriel Dessers kwam in het verleden 40 keer uit voor FC Utrecht. Namens de Utrechtse FC scoorde de Belg 12 maal. Feyenoord-uit is ook een weerzien met oud-FC Utrecht’er Jens Toornstra, maar de captain van de Rotterdammers komt vanwege een blessure niet in actie.

De Feyenoorders Marcos Senesi en Tyrell Malacia staan op scherp. Bij FC Utrecht zijn Mark van der Maarel, Adam Maher en Quinten Timber 1 gele kaart verwijderd van een schorsing.

MAAK DE WEDSTRIJD NOG SPANNENDER

Krijg je geen genoeg van deze weetjes en tips, en wil je de wedstrijd van zondag nog spannender maken? Zet dan in op deze wedstrijd bij TOTO! Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

BEKIJK DEZE WEDSTRIJD BIJ TOTO