De laatste 2 keer dat FC Utrecht in de Eredivisie tegenover NEC stond, ging de volle buit naar de Utrechters. In beide gevallen werd er toen in Nijmegen gespeeld, en in beide gevallen werd het 0-3. Dit seizoen produceerden Bart Ramselaar (2) en Tasos Douvikas de Utrechtse doelpunten in het Goffertstadion.

De laatste keer dat FC Utrecht in 1 seizoen beide Eredivisieduels met NEC won, was in de jaargang 2002/2003. Toen werd het 3-2 in Utrecht en 1-2 in Nijmegen.

De vorige Eredivisie-ontmoeting tussen FC Utrecht en NEC in Stadion Galgenwaard dateert van 30 oktober 2016. Het werd toen 1-1 in Utrecht. FC Utrecht kwam dankzij een eigen doelpunt van NEC-doelman Joris Delle op voorsprong. Ferdi Kadioglu bepaalde aan het Herculesplein de eindstand op 1-1.

Geen van de laatste 6 wedstrijden die FC Utrecht in de Eredivisie speelde, leverde winst op voor de Utrechters. De laatste Eredivisiezege dateert van 27 februari, toen in Heerenveen de plaatselijke sc met 1-2 werd verschalkt.

Van de laatste 8 thuiswedstrijden in de Eredivisie won FC Utrecht er 1. Dat was op 5 februari tegen SC Cambuur: 3-2.

Deze eeuw verloor FC Utrecht slechts 2 van de 27 Eredivisiematchen die het op vrijdag speelde. Liefst 18 van die 27 partijen werden gewonnen door de Domstedelingen.

NEC leed, samen met Willem II, in de historie van de Eredivisie het vaakst een uitnederlaag op vrijdag: 26.

NEC pakte dit seizoen 24 van zijn 35 punten in uitwedstrijden. De Nijmegenaren wonnen deze jaargang op vreemd terrein al 7 keer. De enige 2 promovendi die meer dan 7 uitzeges boekten in een Eredivisieseizoen zijn DWS (11 in 1963/1964) en Vitesse (8 in 1989/1990).

Aanvoerder van FC Utrecht Willem Janssen is geboren in Nijmegen en debuteerde nota bene tegen NEC op het hoogste niveau. Dat was op 18 augustus 2007, toen nog als speler van Roda JC Kerkrade. Janssen is op dit moment de actieve speler met de meeste Eredivisieduels achter zijn naam: 403 stuks.

NEC maakt nog kans op de play-offs om Europees voetbal dit seizoen. De laatste keer dat een promovendus zich hiervoor plaatste, was in het seizoen 2011/2012. Toen slaagde RKC Waalwijk daarin.

Bart Ramselaar is met 9 goals op dit moment clubtopscorer van FC Utrecht. Hij kan dit seizoen voor het eerst in zijn carrière de dubbele cijfers halen op het gebied van doelpunten.

Bij NEC zijn Ali Akman en Jonathan Okita (beiden 6 goals) dit seizoen de meest productieve spelers.

Bij FC Utrecht staan Mark van der Maarel, Adam Maher en Quinten Timber op scherp.

NEC kan tegen FC Utrecht geen beroep doen op de geschorste Ali Akman. Oud-FC Utrecht-jeugdspeler Cas Odenthal, nu voetballend in Nijmeegse dienst, is 1 gele kaart verwijderd van een schorsing.

MAAK DE WEDSTRIJD NOG SPANNENDER

Krijg je geen genoeg van deze weetjes en tips, en wil je de wedstrijd van vrijdag nog spannender maken? Zet dan in op deze wedstrijd bij TOTO! Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

BEKIJK DEZE WEDSTRIJD BIJ TOTO