FC Utrecht is ongeslagen in de laatste 10 Eredivisieduels met Fortuna Sittard. De laatste keer dat de Utrechters de Limburgers in de competitie troffen en met lege handen achterbleven, was op 21 april 2000 in Sittard.

Alleen tegen PSV (13 partijen) en Ajax (11 duels) wacht Fortuna Sittard in de Eredivisie nu langer op een overwinning, dan tegen FC Utrecht.

Eerder dit seizoen eindigde het treffen tussen beide ploegen in Sittard in 2-2. Namens FC Utrecht scoorden Mimoun Mahi en Sander van de Streek in Limburg.

FC Utrecht – Fortuna Sittard is een duel tussen de twee jongste hoofdtrainers in de Eredivisie. FC Utrecht’s Rick Kruys is 36 jaar, Fortuna Sittard’s Sjors Ultee 34 jaar. Beide trainers zijn geboren in Utrecht.

Van de laatste 7 Eredivisiepartijen die FC Utrecht speelde, won de ploeg uit de Domstad er 1. Dat was in Friesland tegen sc Heerenveen: 1-2.

FC Utrecht won 6 van de eerste 7 thuisduels dit seizoen. Van de 7 thuispartijen die volgden, won de Utrechtse FC er 1.

Van de 14 uitwedstrijden die Fortuna Sittard dit seizoen in de Eredivisie speelde, won de ploeg van Ultee er 2: op 11 december 2021 bij PEC Zwolle en op 12 februari van dit kalenderjaar op bezoek bij FC Groningen. In beide gevallen werd het 0-1.

Fortuna Sittard staat dit seizoen in de Eredivisie na 27 wedstrijden op 22 punten. De afgelopen jaargang kwamen de Limburgers uit op 41 punten.

Het debuut van Rick Kruys als Hoofdtrainer van FC Utrecht was afgelopen zaterdag, toen het in Waalwijk 1-1 werd tegen RKC. Ook zijn vader Gert Kruys debuteerde in de Eredivisie als trainer met een 1-1 gelijkspel.

Samen met PSV en Feyenoord is FC Utrecht de enige ploeg die dit Eredivisieseizoen nog geen rode kaart heeft geïncasseerd. Fortuna Sittard moest 1 keer met een man minder verder deze jaargang.

Mats Seuntjens (8 goals) en Zian Flemming (6 treffers) zijn dit seizoen samen verantwoordelijk voor meer dan de helft van de Eredivisiedoelpunten van Fortuna Sittard: 14 van de 26.

De FC Utrecht’ers Mark van der Maarel, Adam Maher en Quinten Timber staan op scherp. Bij Fortuna Sittard zijn Zian Flemming, Mickaël Tirpan, Roel Janssen en Ben Rienstra allemaal 1 gele kaart verwijderd van een schorsing.

MAAK DE WEDSTRIJD NOG SPANNENDER

Krijg je geen genoeg van deze weetjes en tips, en wil je de wedstrijd van zaterdag nog spannender maken? Zet dan in op deze wedstrijd bij TOTO! Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

BEKIJK DEZE WEDSTRIJD BIJ TOTO