Zuidam: 'Vooruit investeren werpt nu zijn vruchten af'

02 september 2021

Met Technisch Directeur Jordy Zuidam blikken we terug op de transferperiode in deze editie van Directie Donderdag.

De transfermarkt is gesloten, de balans kan worden opgemaakt. Dat doen we in deze nieuwe editie van Directie Donderdag – voortaan op de eerste donderdag van de maand – met Technisch Directeur Jordy Zuidam. Vanuit het FC Utrecht Topsportcentrum in Overvecht gaat hij in op onder meer het vertrek van Gyrano Kerk, het aantrekken van nieuwelingen en de gesprekken die met spelers worden gevoerd over het verlengen van hun overeenkomsten.

“Een transfer, dat is niet iets van de ene op de andere dag. Dat is een proces dat al een tijdje loopt”, gaat Zuidam in op het vertrek van Kerk, die na negen seizoenen voor FC Utrecht te hebben gespeeld zijn loopbaan in Rusland vervolgt. “Gyrano stond natuurlijk al langere tijd in de belangstelling van meerdere buitenlandse clubs. Wij zijn daarover in gesprek met zijn zaakwaarnemer en met de speler zelf. Uiteindelijk worden er biedingen op een speler gedaan en dan ga je met clubs in gesprek. Afgelopen week is het in een stroomversnelling gekomen en hebben we een deal kunnen maken met Lokomotiv Moskou waar we zeer tevreden mee zijn.”

Zuidam vervolgt: “Natuurlijk wil je je key spelers behouden voor de club, alleen er zijn ook weer andere jongens die zich ontwikkelen binnen een selectie. En op een gegeven moment moet je een afweging maken. Gyrano had nog een tweejarig contract en was een speler met een grote transferwaarde. En we weten ook dat we als club ieder jaar een transfer nodig hebben om de continuïteit te waarborgen. Dat we nu met Gyrano een heel mooie transfer hebben kunnen maken, daar zijn we trots op.”

“We hielden vorig seizoen al rekening met zijn vertrek”, doelt de TD van de Domstedelingen op de uitgaande transfer van Kerk. “Daarom hebben we spelers gehaald als Mimoun Mahi, Moussa Sylla en Remco Balk, die allemaal op zijn positie kunnen spelen. Ik denk dat dat vooruit investeren is geweest en dat dat nu zijn vruchten afwerpt, omdat je nu jongens in de selectie hebt die al een tijd bij FC Utrecht zijn en weten wat er gevraagd wordt. Wij hebben er alle vertrouwen in dat zij Gyrano kunnen opvolgen.”

Bekijk de volledige video, waarin Zuidam onder meer ingaat op het behouden van diverse andere key spelers in de selectie, het aantrekken van Tasos Douvikas, Quinten Timber, Arthur Zagre en Mike van der Hoorn en ook spreekt over de gesprekken die gevoerd worden met spelers over het verlengen van hun FC Utrecht-contract: