Een wedstrijd met twee gezichten. De eerste helft speelde FC Utrecht O17 vanuit een goede organisatie zowel aanvallend als verdedigend. Er werden goed duel gespeeld op het middenveld en de tweede bal werd veelal gewonnen. De eerste goal viel na 6 minuten. Mees Akkerman scoorde na een assist van Selim Can Somnez. Het tempo lag hoog en PEC Zwolle O17 wist niet onder de druk vandaan te komen. De 2-0 viel in de 27ste minuut. Jesse van de Haar kon profiteren van een fout van een PEC Zwolle O17-verdediger. FC Utrecht O17 scoorde in de 40ste minuut de 3-0.

De tweede helft begon FC Utrecht O17 met een hoop gemakzucht aan de wedstrijd. Combinaties werden ingeruild voor eigen succesjes. Door diverse verkeerde keuzes kwam PEC Zwolle O17 langzaam weer in de wedstrijd. Na 65 minuten kreeg FC Utrecht O17 een frisse wind door een aantal wissel door te voeren. Het middenveld werd iets zakelijker, het team ging compacter spelen en er kwam weer meer controle. De 4-0 viel in minuut 74e minuut door een goal van Jeffrey Owusu. Invaller Tiago Codina wist het net ook nog te vinden en kwam hierdoor de eindstand op 5-0.

Opvallende speler was Elijah Kruize, hij speelde een zakelijk/stabiele wedstrijd.

Lees onder het fotoalbum van deze wedstrijd de overige uitslagen van afgelopen weekend en bekijk de foto's van de thuiswedstrijden!

AZ O18 - FCU O18 3-0
FC Utrecht O13 eindigde op zondag 12 september op de 2e plaats in het GFC Top D Toernooi in Grubbenvorst.
FC Utrecht O12 eindigde op zondag 12 september als 1e en als 5/8 in het Edwin van der Sar Toernooi in Voorhout.